Forumet - Finns spöken??

Finns spöken??

2657 0 38

Spana också in:

Kviq:

hahah va, var är logiken i detta.


Finns ingen.


Förövrigt är denna fråga inte värd att diskutera eftersom det brukar vara så att de som sett spöken tror på dom, och dom som inte gjort det tror inte på dom.

Ganska svårt att övertyga någon genom ett internetforum.
Personligen har jag upplevt mystiska saker men grunder inte min tro alls på det som har hänt, utan på andra saker.

Svaret får vi när vi dör. Tills dess så borde vi allihopa hålla käften.
Kviq:

utveckla dessa andra saker


Andras berättelser och de få men bra bevis som faktiskt finns, t.ex förändringar i magnetfält som har kunnat visats.

Kviq:

fast aldrig något fel i att spekulera.


Kanske inte, men när diskussionen istället börjar handla om vem som är idioten har det gått för långt (och det händer varenda gång en sådan här tråd dyker upp) [sad]
Amboshed:

Andras berättelser och de få men bra bevis som faktiskt finns, t.ex förändringar i magnetfält som har kunnat visats.


fast haha. förändringar i magnetfält. sweet. som jag sa innan:

Kviq:

tycker personligen att folk som tror på spöken är lite väl snabba att skylla på dem så snart något som de ej kan förklara händer.
Dold text: även om man kunnat förklara många av dessa magnetfältsförändingar på mindre spännande sätt.

Amboshed:

Kanske inte, men när diskussionen istället börjar handla om vem som är idioten har det gått för långt (och det händer varenda gång en sådan här tråd dyker upp)


må så vara, men ser inte problemet i det. tycker att det är så i de flesta diskussioner på denna sida, inte många som ändrar sig eller ger sig.
Panda:

Läs


Det där har jag faktiskt läst, men att jag säga att han använder Cold Reading håller liksom inte.

Jag såg t.ex. ett avsnitt för ett par veckor sedan där Evans var på en restaurang. Två personer som jobbade där var med honom. Något som Evans först tog upp var en andlig aktivitet i gardiner som han tyckte att de måste ha upplevt. Han frågade personerna som bara skakade på huvudena, de hade inte sett något spöklikt med gardinerna. Innan Evans kom dit berättade dock en annan tjej från personalen att hon ett flertal gånger hade sett gardinerna dras av sig själva.

Evans sa senare att en död tjej var i närheten som hade tagit livet av sig och som var vän med någon i personalen. Killen som var med räckte upp handen. Evans meddelade då vad hon sa till honom, hon snackade om en Kanadaresa, killens intressen, något med hans trasiga stereo och en massa annat. Killen förstod allting.

Du får gärna förklara för mig hur Evans kunde veta så mycket om honom. Om hans döda vän, hans intressen, en planerad resa och trasig stereo. Han träffade rätt på allt och visste precis var någonstans och hur de hade upplevt andlig aktivitet. Och personerna som var med gav inte honom någon info, de nickade aldrig ens. Undantaget var när killen sa att han kände den döda tjejen.