Forumet - Firar du Lucia?

Firar du Lucia?

3730 0 19
Alpha-animation-2-o%C3%A4ndlig.gif

Eftersom att att Lucia infaller på söndag i samband med tredje advent detta år, har skolorna och arbetsplatser runt om i landet firat högtiden idag. De flesta människorna har väl vid någon tidpunkt i livet varit delaktig i ett Lucia-tåg, om ej på senare dar, definitivt i barnåren på dagis eller i förskolan.

Firar ni`vanligtvis Lucia? Någon här som har varit upplädd till självaste Lucia i ett tåg idag kanske?

Delge era erfarenheter!

luciatag_nosp_vit_50ca190b9606ee62c391e2
Veckans Poll drivs inte av Ungdomar.se. Veckans Poll ansvarar inte för felaktig information i text.
Veckans Poll äger heller inte rättigheter till allt material som postas.
Tveka inte, skicka gärna feedback som ämnesförslag eller konstruktiv kritik till Veckans Poll på PM eller e-post: [email protected]
Spana också in:

Jag tillhör dom som tycker att Lucia absolut ska vara en tjej, gärna blond men absolut ljushyad. 

Ja, jag firar Lucia. När jag var yngre eller snarare när jag var barn gick jag med i Luciatåg som stjärngosse. Mina både yngre och äldre systrar har alla varit Lucia. Två av dom har dessutom blivit valda som "stans Lucia" och turnerat runt på sjukhem, åldringsvård, varuhus och större arbetsplatser.

Jag tycker absolut att Lucia är en tradition som är värd att bevaras. Inte bara ur ren religiös synpunkt utan minst lika mycket att det lyser upp årets mörkaste månad med sina ljus, sång och musik.
Tror aldrig att jag firat Lucia. Ifall jag fick chansen att delta så skulle jag nog också tacka nej.

Jag minns att min mormor alltid så gärna önskade att se på tåget som var på televisionen om morgonen/förmiddagen denna dag. Jag minns även att det var sådant tåg när jag var liten. Därför så vet jag vad det är.

Om jag vore tvungen så väljer jag stjärngosse. Fast ingen tilltalar mig särskilt.