Forumet - Firefox startar ej!

Firefox startar ej!

550 0 15

Spana också in:

Åtta:

Antingen kan du gå in på System → Administration → System Monitor, välja tabben "Processes", där leta upp firefox eller firefox-bin och sedan trycka på "End Process", eller så kan du öppna en terminal och köra:


Det löste min fundering kring hur jag stänger ner en process. Firefox vill fortfarande inte starta som vanlig, testar med terminalen men händer inget, kanske skriver in fel kommando.
My dreams are her:

kanske skriver in fel kommando.


Du ska bara behöva köra:
firefox

Firefox kör som bekant bara en process, och om den upptäcker att det redan körs en sådan process så vägrar den starta en ny (utan vill då att du istället ska öppna en ny tabb eller ett nytt fönster). Tydligen har det blivit något fel för dig, så att den alltid tror att processen körs.

Hur installerade du det? Var det förinstallerat eller har du installerat på något konstigt vis?

Om du är modig så kan du testa Firefox 4 beta 1, och se om det fungerar bättre. Du behöver inte installera någonting, utan bara köra filen firefox efter att ha laddat ned och packat upp arkivet.
My dreams are her:

Kom upp en ruta med massa uppgraderingar som ubuntu ville att jag skulle intallera, sen gjorde jag en omstart som den rekommenderade mig att göra.


Huh. Jättekonstigt att det skulle sluta fungera helt plötsligt. Du kan ju testa att ominstallera Firefox:
sudo apt-get -y remove firefox && sudo apt-get -y install firefox
My dreams are her:

Nix samma sak, startar men fönstret kommer inte fram.


Fattar inte vad det kan vara för problem. Du skulle kunna testa en komplett avinstallation (så att din användarprofil för firefox och allt annat relaterat till det försvinner), men ptja, då försvinner dina bokmärken, sparade lösenord och allt sådant också - om du inte backar upp det hela innan.

I sådana fall kör du:
sudo apt-get -y purge firefox && sudo apt-get -y install firefox


Annars vet jag inte vad du kan göra, annat än att skicka in en buggrapport och/eller använda en annan läsare.

Det fungerade inte att köra Firefox 4 heller?