Forumet - FL studio!

FL studio!

451 0 11
Tjena! Jag har precis börjat leka runt lite i FL studio 9, men har helt enkelt ingen aning om hur programmet funkar. Så min fundering är om någon vet någon bra hemsida med typ guider till programmet. Har kollat på youtube och google men har inte hittat någon bra. Det jag skulle vilja ha tag i är en hemsida som visar hur programmet funkar från grunden. Skulle helst vilja ha tag i en sida på svenska då det är lättare att förstå och lära sig alla namn på alla funktioner m.m i programmet, typ på samma sätt som http://www.moderskeppet.se/grunderna/play/intro/ som är en gratis video kurs för photoshop.

Hoppas det finns nån som förstår mitt problem!

Tack på förhand!

Spana också in:

Finns mycket på youtube som folk tidigare påpekat.


Djsbmm:

Men hittar bara sidor på engelska, skit svårt att förstå alla namn på funktioner och sånt när man inte kan programmet :(


Du kommer att få finna dig i att det är på engelska.

Fann denna video som är på Svenska.
Leijonsparf:

finns det ens några försonande egenskaper hos det programmet? av det jag sett av det så framstår det så framstår gränssnittet som så pass fördummande att det bara blir krångligare att få saker som man vill, utan att för den skull minska inlärningskurvan.


FL Studio fungerar lika bra som vilket annan DAW som helst. Fast smaken är ju som baken, känner man att gränssnittet och arbetsflödet begränsar ens konstnärliga handlingar då får man använda ett annat program.
My dreams are her:

FL Studio fungerar lika bra som vilket annan DAW som helst. Fast smaken är ju som baken, känner man att gränssnittet och arbetsflödet begränsar ens konstnärliga handlingar då får man använda ett annat program.


fast alla daws fungerar inte lika bra. vissa är avsevärt mycket bättre på vissa saker, andra är avsevärt sämre på de flesta. jag är i det läger som anser att fl är en skymf från helvetet, och i princip saknar försonande egenskaper i jämförelse med live, cubase, reason, eller någon kombination av dessa, beroende på hur man föredrar att arbeta. som sagt så anser jag att gränssnittet är så fördummat att det bara blir krångligare, och i de versioner som jag sett så avviker det dessutom helt utan anledning från vedertagna arbetsmetoder utan att det för den skull tillför något uppenbart.