Forumet - Flaggdagar eller fri flaggning?

Flaggdagar eller fri flaggning?

5132 1 54

Vad tycker ni är bäst och varför? Att vi har det som vi har nu med särskilda flaggdagar eller att det bara är att flagga när som helst?

Själv tycker jag det förstnämnda - mest för att om det är fri flaggning så blir flaggan bara en tygbit som står och hänger dag ut och dag in. Den är liksom inget märkvärdigt att se. En känsla jag fått dom gånger jag varit i USA. Men så tycker jag också att det som idag är flaggdagar också tappar av sin betydelse - det finns inget som utmärker flaggdagarna längre - mer än att folk är lediga och affärerna är stängda typ, för flaggan den hänger ju oavsett om det är flaggdag eller inte.

Hjärta

Spana också in:


Storchen84: Du tycker alltså inte (eller kanske inte tycker att det är något fel på det) att en nationsflagga förlorar sin betydelse och bara blir en del av vardagen om man ser den överallt varje dag?
Den här nationens flagga är den fulaste utav alla nationer. Gult och blått skär sig. I och med att jag anser att EU skall bli ett land, och Sverige enbart en stat i det landet så skiter jag fullständigt i när folk hissar upp den svenska flaggan.

does that make sense?  

eu_flagga.jpg

EUs flagga är ju iofs i samma färger som den svenska, men stjärnorna klär sig betydligt bättre än vårt kors!       

Exner: Detta. Frågeställningen är trollig.
Jaha, men nu är det så att jag på fullaste allvar är nyfiken på vad folk på detta forum tycker om flaggdagar vs fri flaggning, för att även om det inte finns någon direkt lag mot fri flaggning så är det ju ändå så att man bara ser flaggan hissad på flaggdagar.
Surf Nazi: Jag tycker att det har sin charm.
Ungefär vad jag tycker, något som skulle gå förlorat vid fri flaggning. Ska dock påpeka att jag ändå är "flaggskadad" med tanke på att jag jobbar till sjöss och ser svenska flaggan så hissad som jag gör, så även om jag tycker att det fortfarande är lite charm i flaggdagar så är det nog inte lika mycket som dom flesta andra som tycker så.

Hjärta