Aviseringar
Rensa alla

Flashback konto


Ämnesstartare

stoner:

Jag har grävt i mina egna källor och jämfört dom med officiella uppgifter på nätet.  Mycket glad

Tidningen Flashback skapades av Jan Axelsson från Norrköping 1983.
Innan forumet startade, var Flashback en punktidning som drev flera projekt parallellt. Den hette först Dead or Alive vid starten 1983. Projekten inkluderade en skinheadtidning och andra musiktidningar. Trots att alla projekt var öppet sammankopplade, togs beslutet 1984 att alla skulle gå ihop till en enda tidning, och på grund av dess spretiga innehåll fick den heta Flashback. Flashback Magazine, som startade 1993, hade som mål att bli Sveriges största undergroundtidning och syftet var att skriva om nazister, anarkister, satanister och droger.

Domen i Marknadsdomstolen 2003
Efter en dom i Marknadsdomstolen i september 2003 tvingades forumet att stänga. Domen avsåg marknadsföring av otillåten TV-avkodningsutrustning och sade att Flashback måste förhandsgranska allt innehåll som publicerades med vite om 400 000 kronor vid brott mot beslutet.
Driften av forumet flyttades till det brittiska bolaget Flashback Enterprises Ltd 2003. Mindre restriktiva lagar i Storbritannien möjliggjorde fortsatt drift med moderering i efterhand. Den 23 januari 2010 bytte Flashback forum ägare till företaget Flashback International Inc, registrerat i New York i USA. I samband med detta gjorde en uppdatering av designen och webbadressen för forumet byttes från flashback.info till flashback.org.

Huh intressant, hade ingen aning


   
SvaraCitera