Forumet - Fler kvinnor än män pluggar vidare

Fler kvinnor än män pluggar vidare

7512 1 33
Det är mest poppis att plugga vidare i Stockholms län och Uppsala län, där nästan varannan 24-åring påbörjat högskolestudier (jämfört med t ex Jämtland där knappt var tredje ungdom pluggar vidare). Det är dock fortfarande så att fler kvinnor än män läser vidare. Riksgenomsnittet är nämligen 51,4 för kvinnor och 36,3 för män, visar färska siffror från Universitetskanslersämbetet.

Hur kommer det sig, tror ni? Finns det någon anledning till att kvinnor generellt sett, i betydligt högre utsträckning, pluggar vidare? Vad säger det om vårt samhälle? Finns det något sätt att få fler män att plugga vidare? Eller behöver vi ens vända trenden?

Diskutera! Svara också gärna i pollen om ni själva pluggat eller tänker plugga vidare. Glad

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.

Har ni pluggat vidare/ska ni plugga vidare?


mynona:
visst inte. som jag ser det är alla i sin fulla rätt att göra vad de än vill. jag vill helst inte bli inblandad i någon annans liv om jag kan slippa. om det inte är ömsesidigt önskat förstås. 
är i egenskap av autodidakt och blivande mentalpatient/uteliggare inte rätt person att försvara ambitionen heller. 
 Långt ifrån alla har intresset och de förutsättningar som det teoretiska plugget kräver.  

S3ON:
 Långt ifrån alla har intresset och de förutsättningar som det teoretiska plugget kräver.  
det är jag medveten om. mitt eget intresse och förmåga minskar för varenda minut som går. man frågar sig vad som är poängen egentligen. har länge tänkt på att sluta själv. som sagt har jag inte direkt något mål med studierna

Spana också in: