Forumet - Flickvännen dumpade mig, vad ska jag göra?

Flickvännen dumpade mig, vad ska jag göra?

2133 0 12
Hej, nu är det så att min flickvän har "dumpat mig".

Ska göra en lång historia  så kort som möjligt.
Vi är båda i 20-års åldern.

Vi har hållt ihop i ca 3 år, hon bodde då i GBG, ca 15 mil ifrån mig när vi träffades. Efter ca 1 år så flyttade vi ihop i min hemstad. Allt har fungerat jättebra och vi har haft en underbar tid tillsammans! Fram tills att hon bestämde sig för att åka och resa runt i asien i 2 månader nu i oktober 2014, jag tyckte att det var självklart att hon skulle åka iväg och ha roligt med sin kompis! Jag litar på henne fullt ut, inga konstigheter alls. Hon var hur gullig som helst och hade svårt att säga hejdå när hon skulle åka iväg. I början när hon var borta ville hon skypa och höras av mycket, sen efter ungefär 2v så hördes vi av mindre och mindre. Jag sa att jag saknade henne men fick knappt något svar tillbaks och vi pratade knappt under dessa 2 månader. Jag var såklart jätteorolig och såg festbilder på henne och hennes kompis, medans hon sa att dom inte festade alls typ (jag sa ingenting om det till en början).

Hon verkade inte sakna mig alls, och när hon kom hem så hade vi bestämt att jag skulle hämta henne på flygplatsen då det var det hon ville mest av allt innan hon åkte. Så blev det inte alls, hennes föräldrar hämtade henne och hon åkte "hem" till sig och sov där 2 nätter och verkade inte alls glad över att få komma hem till mig/oss. Jag var överlycklig när hon kom till mig, hon var inte alls lika glad som jag. Sista dagen innan hon kom hem så skypade vi och hon sa att hon inte trivdes i staden som vi bor i och att hon kanske ville flytta hem igen, trivs hon inte så vill jag ju göra allt för att hon ska trivas!

När hon väl var hemma så kändes allt jättekonstigt och hon som alltid ville kramas och mysa kollade knappt på mig och tyckte att jag var klängig. Jag frågade var som var fel, då sa hon typ att hon ville ta en paus. Det gjorde mig jätteledsen, jag som hade saknat henne så och älskar henne så mycket! Två dagar efter det så bestämmer hon sig för att packa sina saker och fylla bilen och flytta hem igen. Det var den värsta dagen i mitt liv, det kändes som hela min kropp skulle gå sönder när jag såg henne packa sakerna, jag är inte den som brukar gråta men just då fanns det inget stopp på tårarna. Det var ingen "paus" det här skulle bli, hon gjorde slut med mig. Jag förstår fortfarande inte vad som hände. Hon var inte kär längre. Hon hade känt så innan resan men lurat sig själv att hon visst var kär men insåg inte förens på resan att det hon känt har stämt. Vi bråkade absolut inte, jag accepterade att det var så hon kände eftersom känslorna kan man inte styra över. Det är det jobbigaste jag någonsin varit med om. Hon säger att hon inte gjort något med någon på resan, jag tror henne faktiskt.

Det är nu lite mer än 2 veckor sen hon flyttade och jag har aldrig känt mig så ensam och mått så dåligt, gick ner ett par kilo de första dagarna och kunde varken äta eller sova. Jag har knappt varit utanför dörren förutom på jul och nyår som förövrigt varit de sämsta i mitt liv, jag hade ju planerat att fira med henne!

Jag vet inte vad jag ska göra, jag behöver seriös hjälp och tips på hur jag ska klara av detta. Vi pratade lite igår för första gången förutom "god jul" & "gott nytt år"-önskningar. Jag frågade om hon saknade mig och om det var jobbigt, det kom fram att hon tyckte att det var jättejobbigt och hade brutit ihop totalt inför sina föräldrar för någon dag sedan och velat gråta många gånger. Hon sa även att hon inte kan tacka mig nog för det jag gjort för henne under dessa år och att hon inte vill känna som hon gör men hon tycker det är orättvist mot både mig och henne att stanna kvar i ett förhållande där hon inte känner samma som jag. Det förstår jag. Hon sa att jag inte kunnat göra någonting annorlunda, att hon aldrig har tvivlat på om jag älskat henne eller inte. Jag berättade lite hur jag kände och hon blev jätteledsen över att höra hur dåligt jag mår. Men hon försöker bita ihop och se framåt säger hon och att hon tror att hon gjort rätt val.

Jag får panik och vet inte vad jag ska göra, hjälp!

Kommentarer (1)

  1. Ledsen att det här hänt. Har en del erfarenhet att dela med mig av, om du skulle vilja. Föredrar i så fall att ta det över Skype, dock. Drygt att få ned det i skrift.

    Sköt om dig.

Tråden har 12 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det enda du kan göra är att försöka göra det så bra som möjligt för dig själv. Jag vet att ingenting känns roligt i en dylik situation, men man får ge sig själv lite tid att sörja, och sen får man försöka rycka upp sig och göra saker. Särskilt bra är det nog att träffa vänner/människor man tycker om. 

Även om det som hänt känns fruktansvärt så är det inte slutet på livet. Försök att tänka att det är bättre att det tog slut nu än om några år när ni kanske hade hunnit skaffa barn eller tagit lån tillsammans.
Svaret "gå vidare" känns idiotiskt i ens egna öron då man går igenom något sådant som detta. Men det är i princip det enda som finns att göra. Man har rätt att vara ledsen när saker som detta händer. Man har rätt att vara riktigt ledsen. Men saken är den att det går över med tiden. Min flickvän gjorde slut i början av november, och vi hade också rätt mycket tid bakom oss. Men ju längre tiden går desto bättre blir det. Si sådär en månad efter att det tog slut för mig så började jag äntligen öppna ögonen igen och kolla på andra. Och när man nått det stadiet, då blir det rätt enkelt sen. 
Du har mitt stöd, skicka ett PM om du vill prata ut bara Glad
Det bästa att göra, är att umgås med andra. Gör saker du mår bra av, var med vänner som du lita på men träffa också nya människor. Jag har inte varit mer om ett sånt breakup men blev "nobbad" av en kille jag vad jätteförälskad i, sen knappt 2 månader senare träffade jag kärleken i mitt liv. Vet inte om det får dig att må bättre, men försök att gå vidare och vara positiv. Glöm inte att äta och sova, samt ta promenader osv. Du kommer må bättre av det. Det förtjänar du! Lycka till, mitt svar var kanske inte det bästa men det finns inte riktigt några tips. Jag hoppas däremot att du förstod att jag menar väl. :) 

Spana också in:

Usch vad jobbigt! Blev själv ledsen av att läsa. Ledsen

På sätt och vis är det ändå skönt att det gick relativt smärtfritt till. Ingen blev sårad och ni har inte tappat någon respekt för varandra.
Fint att höra att ni håller kontakten också, men det kanske är bra med lite avstånd från varandra så att det inte blir för jobbigt för er.

Ta din tid att hitta tillbaka till dig själv, tillåt dig själv att vara ledsen, men försök att omge dig med folk du tycker om och gör saker du mår bra av.
Åh. Vill ge dig en björnkram :(

men du? Gör inget. Du behöver inte göra något. Vad du än kommer försöka göra kommer det fortfarande göra ont.
Det kanske inte var något du ville höra...

Lär dig bara leva. Leva som dig själv men utan henne. Det blir svårt och kommer ta tid men tiden är det enda som verkligen kommer hjälpa. Allt kommer lösa sig
Tack för alla svaren! Det har idag gått ca 3v och jag saknar henne enormt mycket och vi har knappt pratat under den här tiden.. Allting känns jättekonstigt och jobbigt men jag biter ihop och försöker göra saker med kompisar etc. Har inte alls känts såhär med tidigare tjejer, det här är inte alls samma sak någonstans.