Forumet - Floaters

Floaters

12023 0 54
Jag har sedan kanske ett halvår sedan haft "problem" med floaters i ögonen.

"Mouches volantes eller glaskroppsgrumlingar (på engelska floaters) är en fransk term som kan översättas till "flygande flugor" och beskriver ett fenomen som förekommer i ögonen. "Flugorna" ser inte direkt ut som flugor utan som punkter eller ojämna linjer som flyter i synfältet om man ser mot en ljus bakgrund. Mouches volantes sitter i glaskroppen och enstaka medfödda grumlingar förekommer normalt utan att det tyder på någon sjukdom. Plötsligt uppkommande eller förvärrade grumlingar, speciellt tillsammans med ljusblixtar, kan dock vara ett symptom på näthinneavlossning och kräver akut sjukvård."

Image

Någon mer som har samma problem? När uppkom det? Vet du anledningen?
Bengrutt:

Ballt! (Fast jobbigt såklart.) Hur många har du? Hur mycket stör de ditt synfält?


Är för många för att räkna. Men är väll 3-5 "maskar" och massa klumpar. De stör mig inte särskilt eftersom min hjärna har lärt sig att ignorera dem (alltså de finns där hela tiden men jag ser de bara när jag inte är aktiv, typ). De syns mest på plan ljus yta.

Spana också in:

Jag har, fick det efter att iosib här på forumet armbågade mig i ögat när vi spela basket. [bigsmile]

Men jag har vant mig vid den (har bara en fast jävligt stor), ser den bara om jag letar efter den typ. Först blev jag av med den, men så hade jag för dåliga linser och när jag bytte till bättre kom den tillbaka. Nu är den dock borta igen eftersom min hjärna ställt om sig.
Ad_Hoc:

Jo det är vidrigt, måste vara hemskt att ha


Nej, hjärnan lär sig filtrera.Bengrutt:

Kan man göra något åt dem? Typ operera bort dem? Typ glaskroppstransplantation eller något?


Jag vet inte. Jag börjar överväga att gå till en ögonläkare eller något iaf, och kolla om något är skadat. Har problem med ett ständigt brus med. Tidigare har det varit babbel om ångest men börjar fundera på om det handlar om Visual snow istället, eftersom bruset och floatersen kom i samma veva.
Konsumtionshets:

Men jag har vant mig vid den (har bara en fast jävligt stor), ser den bara om jag letar efter den typ. Först blev jag av med den, men så hade jag för dåliga linser och när jag bytte till bättre kom den tillbaka. Nu är den dock borta igen eftersom min hjärna ställt om sig.


Okej, men shit? Har du undersökt ögat noga? För det låter ju inte särskilt helfy att börja se floaters efter att man fått en smäll mot ögat.
Oväntad:

Har haft hela mitt liv så vitt jag kan minnas, ser en sådan nu. Kallade dom för flygplan när jag var liten. [smile] Har ingen aning om varför jag har så.


Lounge fact:

Mouches volantes sitter i glaskroppen och enstaka medfödda grumlingar förekommer normalt utan att det tyder på någon sjukdom.


Flygplan [crazy]
Konsumtionshets:

Nä, gick till en optiker och förklarade. Han sa bara att det försvinner och inte var nåt att bry sig om. [crazy]


Okej vilken tur.

schism:

man kan ha parasitmaskar i ögonen som gör att det ser ut sådär med, såg det på house. seriös källa.


Tror inte att jag har parasitmaskar i ögonen. Beskrivningen av floaters stämmer in på pricken.