Forumet - "Flykting" bakom terrorattacken

"Flykting" bakom terrorattacken

1723 0 40

Spana också in:


player one:
breivik dödade 77 pers ensam. de i paris var fler, organiserade, och dödade enligt senaste siffrorna jag läst 130 pers eller så. om vi ska dra statistiska slutsatser från detta måste väl de vara att norrmän är farligare än islamister.
Hur kan norrmän då vara farligare? Känner mig väldigt lostSkeptisk
Jag menar Breivik sitter ju inne, terror situationen is still going on.
Fattar folk på allvar inte - trots att det upprepats i TV - att anledningen till att Frankrike drabbats av två terrordåd på mindre än ett år har att göra med Frankrikes inblandning i Syrien-kriget????? Vilket innebär att chansen för att något sådant här skulle inträffa i Sverige är för närvarande mycket lägre - även om den finns. IS har inte så mycket anledning att utföra hämndaktioner mot Sverige - än. Jag gissar på att Ryssland står på tur.


Hjärta

H.ODST: Hur kan norrmän då vara farligare? Känner mig väldigt lost
Jag menar Breivik sitter ju inne, terror situationen is still going on.
det jag skrev var inte avsett att överanalyseras, men mitt resonemang var att breivik har fler kills än vad den genomsnittliga paristerroristen fick. och problemet med högerextrema våldsverkare är väl inte mer löst än vad problemet med islamistiska terrorister är.

som sagt, inte en djuplodad analys, bara en illustration av vad resonemanget jag reagerade på har för konsekvenser om man ska tillämpa det konsekvent. jag tror inte att en genomsnittlig flykting har mer gemensamt med en islamistisk terrorist än vad en genomsnittlig norrman har gemensamt med breivik.

Kalle97:
Hur då, genom att lära islamisterna i Sverige genusvetenskap och liknande trams eller?
Nej då, det jag hade i åtanke var främst mer kontrollerade gränser med mindre daltande och byråkrati. Det finns ingen anledning att ta till så drastiska åtgärder som helt stängda gränser. 

Sen vill jag än en gång poängtera att vi inte sitter i samma sits som Frankrike. Sverige är ett relativt neutralt land, och det finns ingen grupp som har både resurser nog och motiv att göra ett liknande dåd i just Sverige. 

Kalle97: Ja som det nu ser ut så var en av gärningsmännen nyanländ flykting från Syrien. Dags för Europa att stänga gränsen eller?
 http://www.express.co.uk/news/world/619447/Paris-terrorist-Syrian-refugee-Greece-government-official
Varför vill du att Europa ska stänga gränserna? VARFÖR vill du inte rädda liv? Bara för att några människor gjorde ett terrorattack i Paris så betyder det inte att alla miljontals flyktingar också gör det. Sen så undrar jag varför alla gråter för att 130 pers har dött i Paris och jag slår vad att ingen av er vet om attacken i lebanon.