Forumet - Flyktingbarnen blir nekade leksaker av personalen

Flyktingbarnen blir nekade leksaker av personalen

1561 0 96
Hittade det här på flashback, riktig humor ! :D

"De stackars barnen på Björkuddens transitboende är det verkligen synd om. Förutom att en ryggstrykning har blivit ett nätrykte och att onda nazister utsatte de stackars barnen för en hemsk azistattack, så vägrar personalen att ta emot presenter till barnen som plåster för såren av lokalbefolkningen.

Hemskt kan tyckas. Det är verkligen beklämmande att personalen uppvisar en sådan grov form av ashatsdiskriminerande högerextremism. En nallemaja borde ju vara varje barns dröm. Mycket märkligt. Man kan ju bara spekulera i varför barnen inte vill ha leksaker..."


Spana också in:

Noboru Wataya:

Så cigg och dyra mobiler är tecken på hög ålder


Ja, det är 18 års gräns på cigg. Det är inte direkt som att barn röker, mer ungdomar/vuxna.

Småbarn brukar inte ha dyra mobiler. De flesta barn har någon billig variant. Jag har ingen iphone, jag vill också ha en skattefinansierad iphone men jag är medborgare så jag har inte samma rättigheter som en ekonomisk invandrare.
Blivande_japan:

att du ens säger något sådant visar på vilken nivå din intelligens befinner sig


Jag gjorde en skoluppgift när jag var 15. Jag skulle räkna ut vad jag kostade mina föräldrar på en månad, det blev cirka 11 000. Om man räknar in skolgången, och andra samhällstjänster så kostade jag nog drygt 20 000 per månad när jag var omyndig. Dessa kostar 3 000 per dag, dvs mer på en vecka än vad jag gjorde på en månad.
acadi:

Ja, det är 18 års gräns på cigg. Det är inte direkt som att barn röker, mer ungdomar/vuxna.


"okej"

40% av alla svenska rökare börjar i fjortonårsåldern, i nian 30% av Sveriges tjejer och 20% av Sveriges killar röker[smile]

Eftersom man är minderårig tills man är arton och är ett ensamkommande flyktingbarn om man är under arton spelar det väl ingen roll var du tycker man blir en ungdom[smile]

Utöver statistiken skulle jag personligen säga att det är vanligare att jag ser människor mellan 14 och 20 röka än någon annan åldersgrupp.

acadi:

Småbarn brukar inte ha dyra mobiler. De flesta barn har någon billig variant.


Jag såg visserligen inte ditt klipp eller din tråd så jag har ingen aning om exakt hur små de här barnen är men är de över 10 år är det väl inte så orimligt att de har en dyr mobil.

Redan på min tid var lite lyxigare mobiler en statussymbol på mitt mellan- och högstadie och i takt med att mobilerna blir allt lyxigare och skillnaderna mellan en smartphone och en fyrkantig nokia är större än de skillnader som fanns på min tid är det väl inte speciellt underligt överhuvudtaget.

Vet flera barn mellan 10 och 12 som önskar sig Iphones och ser hela tiden barn med sådana telefoner.

Lever du någonstans i någon by i Norrbotten där tiden stannat eller är du bara gammal och helt saknar kontakt med barn och ungdomar[smile]

acadi:

jag vill också ha en skattefinansierad iphone men jag är medborgare så jag har inte samma rättigheter som en ekonomisk invandrare.


Jag vet inte när du växte upp men jag har fått kring en tusenlapp av staten sedan jag föddes varav jag använt en del av dessa skattefinansierade pengar till att köpa en Android, en PS3a, ett Wii, en laptop, ett DS, ett PSP, diverse retrokonsoler och spel[smile]

Barnbidrag och studiebidrag kan man få som pursvensk också[smile]

Ciggkällan var ungdomsmottagningens hemsida http://www.umo.se/Nyheter/Svenska-tjejer-borjar-roka-tidigt/