Forumet - flyktingsituationen - vad kan du göra?

flyktingsituationen - vad kan du göra?

9527 4 116

Spana också in:


Bakric: Är folk verkligen så konsekvensblinda med tunnelseendet inriktat på flyktingarna att man glömmer att Sveriges framtida förmåga att hjälpa utsatta (både de i och utanför Sverige förstås) blir gravt nedsatt när man kör landsekonomin i botten så hårt att man nu t.o.m överväger att ta lån för att ta emot fler flyktingar?
Krigen kommer inte plötsligt sluta bara för att vi lyckas tömma Syrien på dess befolkning.
Jag är faktiskt också så riktigt trött på att människor anser den bästa metoden för att hantera krissituationer i krigsdrabbade regioner med att avbefolka dessa istället för att knäppa assad, eller knäppa de där svamppåverkade ökenriddarna som är isis. Det borde vara så otroligt mer konstadseffektivt än att europa ska ta emot halva syrien och ge dem europeisk standard. Jag tror även syrierna själva hade uppskattat ett säkert syrien att leva i mer än att färdas 100tals mil till främmande länder där kulturen, folket och klimatet är annorlunda - under sjukt osäkra förhållanden. 

Bakric: Krigen kommer inte plötsligt sluta bara för att vi lyckas tömma Syrien på dess befolkning.

Weeaboo: Det borde vara så otroligt mer konstadseffektivt än att europa ska ta emot halva syrien och ge dem europeisk standard.
Det borde vara det tycker man ja, men jag är inte så säker på att det är så mycket mer kostnadseffektivt. Är någon av er medvetna om hur mycket bombningarna mot IS av den USA-ledda koalitionen kostar dagligen? Eller glöm koalitionen. Enbart USA själva lägger väl några miljoner (dollar?) om dagen på flygbombningar? Lägg då sen till dom andra länderna som bidrar.


Hjärta

Storchen84: Det borde vara det tycker man ja, men jag är inte så säker på att det är så mycket mer kostnadseffektivt. Är någon av er medvetna om hur mycket bombningarna mot IS av den USA-ledda koalitionen kostar dagligen? Eller glöm koalitionen. Enbart USA själva lägger väl några miljoner (dollar?) om dagen på flygbombningar? Lägg då sen till dom andra länderna som bidrar.
Bombningarna ska förhoppningsvis inte vara så omfattande att de kan väga ut ett par miljoner syriers livslånga liv i västerländsk standard. Då har man hanterat läget riktigt illa.


Lex: "Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud."
3 Mos 19:33
Mmm för som vi alla vet så var nästan alla länder under biblisk tid moderna välfärdsstater. 

Weeaboo: Bombningarna ska förhoppningsvis inte vara så omfattande att de kan väga ut ett par miljoner syriers livslånga liv i västerländsk standard. Då har man hanterat läget riktigt illa.
Ironin i detta är att den psykologiska krigsföring IS använder sig av hade gjort att västvärlden (i särskild synnerhet USA) hade blivit blågalna och protesterat mot användandet av marktrupper när dom börjat se hur dessa tillfångatagits, torterats och halshuggits - även om det handlar om ett enstaka få. Det är bilder som påverkar människor väldigt starkt, jag tror att det är därför USA ännu inte vågat och antagligen aldrig kommer att sätta in marktrupper mot IS.

Förluster i krig är oundvikliga - det är inte det som är problemet. Problemet är sättet förlusterna sker på, problemet är den psykologiska krigsföring IS använder sig av.

Så jag tror att även om krig är galet kostsamt, så är ändå det största problemet det som skulle hända med marktrupperna om dessa sattes in.


Hjärta

thl*kt N.: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article21407961.ab

dagsfärskt exempel.
Där ser man! En proffstyckare ger oss en Klarsynt och Genomtänkt Analys av Situationen.

Skillnaden där är väl att det är både moraliskt och politiskt tillräckligt att hjälpa till ekonomiskt när orsaken bakom migrationen är just (socio)ekonomisk, som i fallet med romsk-rumänska/bulgariska tiggare, medan det inte är det när människor flyr från brinnande krig och konflikter som inte kommer att få ett slut inom en överskådlig framtid. Det krävs ingen större tankeansträngning för att greppa skillnaden, men det är för mycket begärt av människor som Alex Schulman...

Tror du personligen att hjälp i närområdet räcker?ekivok ekvilibrist:
Där ser man! En proffstyckare ger oss en Klarsynt och Genomtänkt Analys av Situationen.

Skillnaden där är väl att det är både moraliskt och politiskt tillräckligt att hjälpa till ekonomiskt när orsaken bakom migrationen är just (socio)ekonomisk, som i fallet med romsk-rumänska/bulgariska tiggare, medan det inte är det när människor flyr från brinnande krig och konflikter som inte kommer att få ett slut inom en överskådlig framtid. Det krävs ingen större tankeansträngning för att greppa skillnaden, men det är för mycket begärt av människor som Alex Schulman...

Tror du personligen att hjälp i närområdet räcker?

vet inte. förbehåller mig rätten att tycka att det är svinigt jävla korkat att tro att asylmottagning i välfärdsländer är Rätt för så säger jonas gardell och bistånd till närbelägen akuthjälp är Fel för det tycker SD, utan att själv ha någon bestämd åsikt om vad som räcker eller borde prioriteras.

ekivok ekvilibrist: Idioter. Alla som kan tänka fattar att Sverige och Tyskland ensamt inte kan ta emot 20 miljoner flyktingar och ge dem jobb, bostäder etc. Det är inte vad det handlar om här. Däremot skulle hela Europa lätt kunna upprätta stora flyktingförläggningar där dessa människor åtminstone kan leva drägliga liv. Det är definitivt ingen långsiktig lösning, men det är en förbättring av dagens "system", som inte funkar särskilt bra alls. Problemet är att det inte finns någon politisk vilja, snarare är det ju de krafter som vill köra ut invandrare eller hindra dem från att ta sig in som har vind i sina segel och de bryr sig inte ett dugg om att hjälpa människor i nöd, eller ja... i alla fall inte om de är bruna eller svarta.
Nu har ju tom finländarna vaknat upp och börjat fatta vad som håller på att hända i Europa när hundratusentals, kanske miljontals sk flyktingar är på drift in i Europa.

Dagens Nyheter: Protest mot invandring i Torneå

Så länge det finns länder som Ungern och Finland så finns det trots allt en viss liten gnista kvar för ett fortsatt lugnt och fredligt Europa.

HEJA UNGERN OCH FINLAND! Tumme upp