Forumet - Flytta från Sverige

Flytta från Sverige

411 0 13
Min farsa ska sälja sin lägenhet och köpa ett strandhus i Brasilien och flytta dit med sin fru och min farmor. För att få uppehållstillstånd så måste han dock investera 50,000$ i någonting, vilket kommer bli en strandbar.
Han har sagt att jag och en kompis kan följa med och jobba som bartenders. Vi skulle bo och äta gratis, men vi skulle ju ändå naturligtvis få lön så att vi kan köpa saker och festa. Jag fyller 18 i November(i år) och hon i Mars(nästa år) så vi måste vänta tills dess. Det gör inte så mycket då det antagligen kommer ta ett tag att sälja lägenheten och sedan hitta ett hus och flytta dit.

Men mitt problem är att jag har gått IV i 2 år nu för att plugga upp betyg i 9ans matte (har skolkat en del och varit allmänt lat) och nu när jag slutade så fick jag det, samt lite andra betyg. Nu har jag sökt till några riktiga gymnasium men för det första så känner jag verkligen inte för att börja om 1an nu, då jag egentligen borde gå mitt sista år. Och för det andra så vet jag inte om det ens är lönt att börja plugga nu när jag ändå ska flytta till Brasilien, jag kommer kanske inte ens hinna bli färdig med första året.

Jag har funderat på att skaffa ett jobb istället tills vi flyttar, men grejen är att om det av någon anledning inte blir av att vi flyttar så måste jag börja plugga igen eftersom att jag inte har någon riktig utbildning.

Så vad anser ni att jag ska göra?

Jag vill bara tillägga att jag inte tänker på Brasilien som något permanent. Jag och min kompis stannar där tills vi har tröttnat och sedan åker vi tillbaka till Sverige och börjar gå i en folkhögskola.
Jag vill helt enkelt vara med om något annat än att bara sitta här i Sverige och plugga ett litet tag. Vi stannar troligtvis några år.
Blivande_japan:

tkr du ska försöka hitta jobb om du är trött på skolan och inte ens vet om du kommer hinna färdigt med första året innan din eventuella flytt


Jo jag tror det är det bästa.

Sen en till sak som jag glömde nämna är att jag har ingen aning om vad jag vill plugga så jag känner mig inte alls motiverad till att gå i gymnasium.

Spana också in:

En gymnasieutbildning är i princip den lägsta nödvändiga utbildning du kan ha, så länge du inte har några dokumenterade och vinstgivande färdigheter. Du kommer inte in på någon högre utbildning utan ett giltigt slutbetyg, och de flesta arbetsmöjligheter som finns kräver åtminstone en gymnasieutbildning - så länge du inte har relevant arbetslivserfarenhet.

Läs någon allmän linje i ett år så har du i princip gjort klart första året till vilken utbildning som helst, så kommer det att bli lättare när du sedan när du fortsätter.
Macktorsken:

Men det låter som att han aldrig ska tillbaks hit.


Nej han ska antagligen aldrig tillbaka. Men vad spelar det för roll? Jag och min kompis flyttar tillbaka när vi har tröttnat på Brasilien.

Åtta:

Du kommer inte in på någon högre utbildning utan ett giltigt slutbetyg


Men både jag och min kompis har gått IV, och vi tänker att vi börjar gå i en folkhögskola när vi flyttar tillbaka hit för att få betyg.

Åtta:

Läs någon allmän linje i ett år så har du i princip gjort klart första året till vilken utbildning som helst, så kommer det att bli lättare när du sedan när du fortsätter.


Det kanske skulle vara bra men jag vet inte riktigt när vi flyttar och jag känner ärligt talar inte för att gå om gymnasium.

dazed_and_confused:

det låter fan nice, skaffa ett typ deltidsjobb eller något sånt chill tills hösten, din farsa borde inte ha nämnt sin plan om han inte menade allvar


Ja det låter bra, har även mer pengar att spendera då än om jag pluggar.
Speltidning:

jag känner ärligt talar inte för att gå om gymnasium.


Det kommer du att behöva göra senare i vilket fall, även om du kanske går på folkhögskola. Enda skillnaden är att du kanske får gå med äldre personer. Lika bra att bli 1/3 klar istället för att inte göra någonting, eftersom det inte är så enkelt att få jobb - speciellt om man inte har något gymnasiebetyg eller attraktiva kunskaper.