Forumet - Flytta hemifrån när man är 17?

Flytta hemifrån när man är 17?

471 1 1
Hej, jag blir 17 om 3 månader, och jag undrar om jag kan flytta hemifrån då UTAN föräldrars tillstånd.

Jag bor hos min mamma och hon är aldrig hemma, vilket gör att jag måste ta hand om hennes barn - vilket jag gjort länge. Sen hon födde min syster för ett och ett halft år sedan så har jag haft hittills 6 dagar barnledig. Jag tar hand om barnet drygt 7+ timmar per dag på vardagar (eftersom jag går i skola) och 12+ timmar på per dag på helgerna. Jag är sjukstressad och vill bara här ifrån. Mina syskon får göra vad de vill enligt min mamma, men om jag vill stanna på stan 1 timma efter jag slutat skolan så jag får ta det lugnt, hotar hon med att ringa polisen. Jag vill inte dra in myndigheter i detta, eftersom jag vill inte att mina syskon ska bli påverkade. Jag vill helt enkelt bara kunna flytta, och min mamma skulle aldrig tillåta det, eftersom då finns ingen som kan ta hand om hennes barn. 

Kommentarer (1)

  1. Tror inte det. Stå ut 1 år och 3 månader till. Du klarar det <3

Tråden har 1 svar. Sortera efter:

Spana också in:

Hur hade du tänkt flytta hemifrån?  Har du tillräckligt med pengar? En inkomst? Ett jobb? Sånt måste man ha så länge du inte är miljonär och inte behöver ta ett lån t.ex

Och så länge du är omyndig (under 18) så "bestämmer" dina föräldrar över dig så om din mamma inte tillåter det så är det bara lägga ner hoppet om att flytta hemifrån tyvärr.