Forumet - Flytta hemifrån som 16 åring?

Flytta hemifrån som 16 åring?

1493 0 5
Hej jag är 15 år och fyller 16. Jag bor ute på landet och nu till hösten börjar jag på gymnasiet i stan (2-3mil bort) och har lite krångel med att pendla osv. Det skulle underlätta om man bodde i stan lixom. Jag har börjat kolla lite på lägenheter där hyran ligger på 2000-2500, Vad skulle ni tycka om jag skaffa ett helgjobb på coop eller liknande och fick hjälp av föräldrar med hyran och så?( jag vet att man måste ha föräldrars godkännande )

Kommentarer (6)

  1. Du måste ha en inkomst för att få hyra en lägenhet. Du får ju bidrag av CSN typ så kolla med det.

  2. Man måste också vara 18 för att hyra lägenhet MarcusKing.

  3. Har kollat runt och man får ha ett hyreskontrakt om man har ett jobb och tillåtelse från målsman. Glad

  4. Längst ner till höger står det iaf på Västerås bostäder att man måste vara 18 år för att ha ett eget kontrakt, och det är väl 18 år oavsett vilket kontrakt det är man ska skriva på? GladSkeptisk

  5. Läste det någonstans men de personerna kanske hade fel? Glad

  6. Här finns mer på konsumentverkets hemsida.

    Mycket möjligt, dock inte 100% säker Glad

Tråden har 5 svar. Sortera efter:
Jag flyttade till sthlm när jag var 15. Bodde inneboende första 2 åren, så slapp allt tjaffs med el, möbler, etc. Det är en stor förändring, men man vänjer sig.

Senast jag flyttade var i januari, bor nu i Philadelphia. Det var lite trixigt att skaffa el och möbler samma dag som man flyttade in i lägenheten, men man vänjer sig med att hantera sådana situationer.

Spana också in:

Stan som i sthlm?
En lägenhet för 2500 i stan finns inte på kartan och att ens få tag i en lägenhet i stan som 16 åring är rent utav omöjligt.

Varför har du problem med att pendla?

Tänk på att det inte bara är hyran som ska betalas utan det finns väldigt många fler utgifter när man bor själv mot när man bor hemma - mat, hygienprylar, möbler, el, hemförsäkrning, friitidssysslor, mobiltelefon, åkkort/resor, internet, tv-licens osv osv.

Beror på hur mkt dina föräldrar tänker betala men med endast ett helgjobb så är det omöjligt att klara sig

För övrigt tror jag inte att man kan få jobb som 16 åring. 18 årsgräns