Forumet - flytta hemifrån vid 15/16 års ålder?

flytta hemifrån vid 15/16 års ålder?

2207 0 15
Om man mår jättedåligt hemma, har blivit misshandlad, hotad osv,,,sen jag varit väldigt liten.. faktiskt. kan man då få hjälp av soc med egen lägenhet? (även om föräldrar inte går med på ådet?)
Fast jag tror nog dom vill då dom själva hotat med att slänga ut mig. Jag orkar verkligen inte bo hemma längre, får bara skit för varje dag som går! Och kommer soc ta mig seriöst då isååfall?? För jag lär ju inte bo kvar i samma stad efter det, och jag vill inte bo i fosterfamilj, dom kommer bara skicka tillbaka mig till min familj senare. säkert.
Och hur ska det gå med ekonomin och allt när jag är såpass ung?
Och någon som vet hur lång tid det tar tills det är bestämt med soc hur man ska göra, måste man bo hemma under tiden?
Får knappt ens några tillåtelser hemma, får nästan aldrig ens umgås med vänner. aldrig gå på fester, vara ute sent. max 8 eller nåt? helt jäkla sjukt!
Och har blivit slagen av mamam med en sopkvast en gång på ryggen så den bröts i mitten!

Vill prata med kurotor eller nåt men tror inte dom kommer göra nåt åt det..
Du kommer inte få någon hjälp om du inte gör någinting. Anmäler du ökar genast chanserna! [smile]
Du kommer antagligen inte få bo själv, med typ vääldigt hög sannolikhet. Jag tror att du i först hand kommer hamna hos någon släkting, annars är det väl något hem eller fosterfamilj som gäller...
Jag är inte så insatt, men det är vad jag tror.

Spana också in:

needsomehelp:

jag har inga släktingar här i sverige! hur länge får man bo i fosterfamilj då? så om man bara går till soc utan att anmäla till polisen händer ingenting då eller?


Du får bo på prov i några veckor, sedan om familjen går bra ihop med dig så får du stanna permanent. Tills du blir myndig. [smile] Men det är inget måste såklart. Trivs du inte kan du få byta.

Men det bästa är nog om du går till socialen och ber om råd, så kan de hjälpa dig att polisanmäla. Tror de kommer avråda dig ifrån att flytta hemifrån så tidigt... Eller hjälpa dig med eget boende och ge dig pengar en tid. Eventuellt kan du ju flytta och läsa gymnasiet någon annanstans.

Det löser sig ska du se. Men ta kontakt med en vuxen rådgivare eller socialen som kan hjälpa dig och ge dig stöd. Du ska inte behöva vara ensam.
Som du beskriver det ska man inte behöva ha det. Som andra redan sagt, det är läge för en polisanmälan MEN först behöver du kanske någon som kan stötta dig under tiden. Finns det någon vuxen du litar på? Eller kan du försöka prata med skolsköterskan eller kuratorn, eller ungdomsmottagningen, Bup osv?

Om det blir så att just du får flytta själv eller blir placerad är omöjligt att säga. Det viktiga nu är att du får hjälp och får lite lugn och ro i ditt liv.

Ta hand om dig!