Forumet - flytta ihop?

flytta ihop?

1788 1 23
Tjena um! 

Satt och diskuterade lite med kollegor igår om flytta ihop med flickvän/pojkvän igår. Fick höra att några väntat flera år och några bara ett par månader. 

Tänkte därför slänga upp här och se vad ni tycker. Vad har ni gjort? Hur har det funkat för er? Bor ni ihop idag? Osv osv dela gärna med er :) 

isola: Sålänge man inte skaffar barn/djur/egendom tlsm så är det ju rätt "lätt" att flytta isär så jag skulle nog säga att man ska köra när det känns bra. Även om det ju inte är ngt man ska hasta in i kanske. 
Ungefär såhär jag känner också. Tycker man att det känns väldigt bra i relationen och möjligheten finns varför inte bara köra egentligen. Man vet inte förrens man har testat 

Spana också in:

Det är ingen självklarhet att alls göra det, man kan ha ett förhållande utan att flytta ihop alls. Vill man så kan man göra det direkt om man vill eller om flera år, det styrs helt av när man får den där känslan av att det skulle kännas bra för relationen att göra varandra till vardag på det sättet, men det behöver man ju inte - ibland kan det rentav vara bättre för förhållandet att inte göra det alls. Men som sagt: inga regler, känn efter om ni alls skulle vilja, och i så fall när!
Har bott ihop med två killar, ett ex och så naturligtvis med min fina nuvarande. Exet flyttade jag i princip in till samma dag som vi började träffas men vi hade känt varandra i flera år och var mycket goda vänner före vi inledde en romantisk relation så det spelade antagligen in. 

I min nuvarande relation så flyttade vi ihop sommaren 2013, då hade vi varit tillsammans sedan oktober-november 2012. Jag vet inte riktigt vad man ska säga om när det passar, men vi ville båda två ha något eget ihop, jag bodde i ett kollektiv då men behövde flytta ut till hösten, och han ville flytta hemifrån från sina föräldrar. Då sov vi ändå ihop varje natt och delade på kostnader för andra saker, så det var liksom inget jättesteg att gå från det till att betala lite större räkningar ihop. Vi flyttade tillsammans till Sverige också! 

Tycker han får svara i tråden också pga han kanske minns bättre hur han resonerade i frågan.
Flytta ihop kan man göra när som helst, man har ju hela livet framför sig att lära känna varandra, jag och min pojkvän har vart tsm i 10 månader idag och jag söker lägeenhet och även han men det är i upp och ner med frågan ska vi vänta , det är lätttare om man är självständing och kan ta hand om sig själv till en början ha något jobb eller sysselsättning.
Jag flyttade ihop med min kille efter ett halvår av den enkla anledningen att han skulle plugga på annan ort och jag precis pluggat klart.

Såhär i efterhand känns det kanske lite hastigt och ogenomtänkt, då det hela slutade med att vi var tvungna att flytta tillbaka till Stockholm på grund av ekonomiska problem, och att vi nu bor isär (jag hemma hos päronen och han i sin mammas lägenhet).

Men vi jobbar fortfarande på att flytta ihop igen.


Jag känner att man ska köra på så länge det känns bra, men att man kanske ska ha någon sorts fallskärm så man inte hamnar på gatan om något skiter sig osv.
När man känner att båda verkligen vill och när man vet att båda har en säker inkomst så det inte helt plötsligt blir så att en får betala allt. Sen så får man ju kanske tänka lite på vad man gör om det tar slut..det kan ju vara svårt att få tag i en ny lägenhet snabbt och man kanske inte har möjlighet  att flytta hem igen..men har man någon koll på hur man skulle fixa en sån situation så är det bara att flytta ihop när båda två vill och kan :))