Forumet - Flytta till sthlm men HUR?

Flytta till sthlm men HUR?

765 0 16
Hej kära vänner,

Jag har bestämt mig jag vill flytta till Stockholm i slutet av Augusti. Nu är frågan hur man kan klara av det - och vad man bör veta så här innan.

Vilka ställen är det möjligt och relativt attraktivt att bo på? Är tex en relevant fråga jag ställer mig.Vänlig hälsning,

A
De flesta som flyttar hit tänker sig att de ska bo mitt inne i stan, eller iaf innanför tullarna. Men i verkligheten är det väldigt svårt att få en bostad där, om man inte är stenrik eller har toktur. Så, rikta in dig på någon trevlig förort. Det finns massor! Men en fördel är om det är i tunnelbanenätet, så att du slipper pendeltåg och bussar.

Lycka till!

Spana också in:

somliga:

De flesta som flyttar hit tänker sig att de ska bo mitt inne i stan, eller iaf innanför tullarna.


Nej bara det är kopplat till tunnelbanan så är jag nöjd. Till en början! [smile]

somliga:

Men i verkligheten är det väldigt svårt att få en bostad där, om man inte är stenrik eller har toktur. Så, rikta in dig på någon trevlig förort. Det finns massor!


Exemplifiera vilka förorter då tex - jag har ingen riktig koll.

somliga:

Men en fördel är om det är i tunnelbanenätet, så att du slipper pendeltåg och bussar.


[y]

Blivande_japan:

svårt att få boende om du saknar jobb tror jag


Jag saknar inte jobb nu - och om jag vet hur jag kan lösa boende och så kan jag söka jobb i Stockholm också. [cute]
Asha:

Exemplifiera vilka förorter då tex - jag har ingen riktig koll.


Om man ska fokusera på förorter som är realistiskt att få en hygglig bostad i, tycker jag att t.ex. Vällingby är trevligt. Dock tar det 30 min med t-banan in till T-centralen, vilket är ganska lång tid, men det är ju inte hela världen. Bra musik i lurarna eller en god bok botar tristessen :)
Själv bodde jag en tid i Kista, och jag tycker att det är en helt okej förort, trots sitt dåliga rykte. Annars är också Bandhagen, Gubbängen, Alvik etc fint. Kolla en t-banekarta och kolla vart de ligger! :)
Om du har en egen lägenhet där du bor nu, kan jag rekommendera att försöka byta den med någon i Stockholm. Annars är det bara att kasta sig in i den mindre festliga andra- och tredjehandsmarknaden. Och ställa sig i bostadskön, så kanske du kan få napp där om tio år eller så ;)