Forumet - Flytta utomlands?

Flytta utomlands?

2733 0 12
Såå, jag och min familj kanske ska flytta till Spanien, Frankrike eller Nederländerna. Vi har inte bestämt oss än men grejen är att vi i så fall skulle flytta inom ett halvår och då skulle jag inte ha chansen att gå ut nian i Sverige. Mina föräldrar är skilda och min pappa har inte berättat om förslaget än för min mamma och jag överväger att kanske bo med mamma sista året och sedan flytta när jag har gått ut nian. Men helt ärligt vet jag inte om jag vill flytta, jag vill gå på gymnasiet i Sverige men samtidigt skulle det vara en otrolig möjlighet att få flytta till ett annat land och lära sig ett nytt språk. Men det blir ju samtidigt en helt ny kultur, skola osv. Vi kanske ocksp bara ska bo i landet i minst fem år.

Spana också in:

Åh så lyllos dig att få flytta utomlands va! ^^

Men ja, det kan nog vara bäst att gå ut nian i Sverige först. Det går nog att börja mitt i året i utlandet, men det kan nog bli krångel. Känns lite onödigt när det ändå kommer bli lite omställningar vid sådan flytt, därför undvika extra krångel. Det är ju bara fyra-fem månader eller så kvar nu.
Det som blir att tänka på är väl såfall om du vill studera vidare utomlands sedan, alltså gymnasienivå... hur man bär sig åt då. Men det får du väl låta förälder ta reda på, det behövs väl inte kikas än på ett tag iofs.

Hoppas att du får en bra lösning hur du än gör.

Är profilbilden ifrån The Breakfast Club?

Ångestbarn02: Såå, jag och min familj kanske ska flytta till Spanien, Frankrike eller Nederländerna. Vi har inte bestämt oss än men grejen är att vi i så fall skulle flytta inom ett halvår och då skulle jag inte ha chansen att gå ut nian i Sverige. Mina föräldrar är skilda och min pappa har inte berättat om förslaget än för min mamma och jag överväger att kanske bo med mamma sista året och sedan flytta när jag har gått ut nian. Men helt ärligt vet jag inte om jag vill flytta, jag vill gå på gymnasiet i Sverige men samtidigt skulle det vara en otrolig möjlighet att få flytta till ett annat land och lära sig ett nytt språk. Men det blir ju samtidigt en helt ny kultur, skola osv. Vi kanske ocksp bara ska bo i landet i minst fem år.
vill också flytta :(
Jag flyttade med 2 barn från Sverige till England under 6 månader till att börja med men blev kvar 2 år. Börja och känn hur det känns. Sverige välkomnar en alltid tillbaka! Vi hyrde t.ex. förråd med Pelican (http://pelicanselfstorage.se/) så att vi fortsatte ha en del grejer kvar i Sverige. Det var inga problem heller att förlänga förvaringsperioden hos dem och nu när vi är hemma igen kunde vi enkelt gå tillbaka till ett liv här också.