Forumet - Fobier

Fobier

3722 2 48
Någon som har någon intressant fobi? Om du vet namnet på din fobi skulle jag uppskatta om du skrev det.

Tror inte att denna fobin räknas som intressant, men jag har fobi för att dö ensam. "Solimortephobia" heter den på engelska, vilket borde betyda att den kallas "solimortefobi" på svenska.

Spana också in:

hade en barndomsvän med aikmofobi. brukade vifta med knivar för att skrämma henne. var ett snällt barn. minst två personer jag känner är väldigt höjdrädda (akrofobi). känner en dyslektiker med cyberfobi. själv är jag rädd för lik (men inte gore, skojigt nog) - nekrofobi - och mat (cibofobi/anorexi).
Känner starkt obehag när äldre människor tar på mig. Vet inte vad jag ska göra då. Men är det jag som tar initiativet till att krama dom känns det okej.

Har svårt för sjuksystrar också ! När man ligger där och dom ska hålla på sticka in grejjer i en [sad]


Har väl lite social fobi kvar.. men djävlar vad chockade mig själv i helgen när jag gick ut helt ensam och helt nykter. Nog därför jag är uberglad. Och alla umträffar har gjort extremt mycket för mig! [love] Men blev lite konstigt när ja skulle hälsa på SLCD och fick lite panik, började ta på hans muskler... Oo ??? haha [love]
Men han tog det okej. Han förstod nog. Grym kille. [love][sad][love]
LillaBob:

Jag är helt överdrivet rädd för sprutor. Kan svimma, spy, kollapsa, få blackouts, allt möjligt om jag ska behöva ta en spruta. Samma gäller blodprov. Har gått på terapi för det, men ingenting hjälper. Kommer inte bli sprutnarkoman i alla fall.


Jag är littte rädd för blodprov..alltså, själva tanken är typ inte läskig, men sen när de sätter in nålen och börjar ta av mitt blod. Då får jag cp mycket panik. På utsidan ser jag helt lugn ut men på insidan skriker jag massa hemska saker om personen som snor mitt blod.
OmJagSkullePussaBellaNu:

sätter in nålen och börjar ta av mitt blod


Jag är mer rädd för sprutor, typ, vafan ska de spruta in något för mig, främmande medel, i min kropp för.

OmJagSkullePussaBellaNu:

På utsidan ser jag helt lugn ut men på insidan skriker jag massa hemska saker om personen som snor mitt blod.


Åh. Jag får damp typ, förra gången jag skulle ta en vaccinspruta var de flera sjuksköterskor, mitt ex och min mamma som fick hålla fast mig för jag skrek och kämpade för att komma därifrån. Sen efteråt minns jag typ ingenting, nästan total blackouts.
Var med mitt ex i vintras när han skulle fixa ett nageltrång hos doktorn, tyckte att jag skulle vara duktig och snäll och stötta honom. Satt med ryggen mot sprutan så att jag inte såg något, men var tvungen att gå ut när de stack honom för det svartnade för ögonen på mig. Jag bara "eh.. måste gå på toa" (ljög för ville inte att mitt ex skulle bli stressad eller orolig över att jag höll på att svimma) och gick ut i väntrummet och trodde jag skulle dö typ.
svefnpurka:

själv är jag rädd för lik (men inte gore, skojigt nog) - nekrofobi - och mat (cibofobi/anorexi).


Nu när du nämnde mat kom jag på en sak.
Jag vet inte om det räknas som en fobi, men jag hatar vad människor gör för att äta. Eller, vad alla levande varelser gör för att äta. Man tuggar maten så det blir en äcklig röra och sedan sväljer man den och uschsiufjop.

Jag är inte rädd för mat, jag älskar mat, jag hatar bara tanken på att man sväljer maten och allt som måste hända för att maten ska kunna åka in och sedan ut igen. Blir lite äcklad.
MissAnox:

Bathofobi - Rädsla för djup och avgrunder (för mig främst djupa hav)


ooooh det kan jag relatera till. Asså det är ju fan läskigt, så stort.. så djupt.. vad som helst kan finnas där nere. [blush] Men vågade tydligen bada mitt ute i havet när ja var i zakynthos.. fast jag har inge minne av att jag gjorde det eller ens var på en kryssning. [tard]
MissAnox:

Bathofobi - Rädsla för djup och avgrunder (för mig främst djupa hav)


Jag är inte rädd för djupa hav. Jag ÄLSKAR djupa hav. En sak jag är rädd för är dock att jag skulle dyka ner i havet men inte hitta vägen upp till ytan något mer, eller att luften i dykarsakgrejen skulle ta slut innan jag tagit mig upp ur vattnet..har aldrig dykt, men det är tankar som följer med när man tänker på djupa hav..
LillaBob:

Åh. Jag får damp typ, förra gången jag skulle ta en vaccinspruta var de flera sjuksköterskor, mitt ex och min mamma som fick hålla fast mig för jag skrek och kämpade för att komma därifrån. Sen efteråt minns jag typ ingenting, nästan total blackouts.


Det där lät jobbigt >: