Aviseringar
Rensa alla

Föds vi goda eller onda?

Sida 1 / 2
1 2

sluk
 sluk
Ämnesstartare

Alright, long time no see. Hittade ingen liknande tråd men ifall denna redan finns så ursäktar jag för mitt slarviga letande. 

Jag har under den senaste månaden funderat på ifall vi människor föds goda eller onda.  Det enda jag har kommit på är att gott och ont är subjektiva värderingar som vi lägger på saker allt efter hur vi tycker själva. Jag skulle inte påstå att man kan födas ond, men man kan nog lära sig empati eller inte.  Är lite för trött för att kunna skriva ner mitt fullständiga svar, men detta får räcka för tillfället. 

Så vad anser ni? Föds människan god eller ond?


   
Citera
Ämnesetiketter

Bägge


   
SvaraCitera

varken eller-. 


   
SvaraCitera

om de e skoluppgift
så föds man god o blir ond av sånt omkring en o så o typ sånt
lärarnas fel för dom ger ig nä det är minst g o lär barn att dom int e värda nått trots att dom frskr

Ah asså hade fan också svårt att bestämma mig för vad ond är, hur hemskt måste något vara för att det ska klassas som ond? Tror att man kan födas med vissa brister ;D Men tror t.ex. en människas personlighet kommer fram till störst del utav hur den blir behandlad, uppfattas, vilken roll den får/tar. Omgivningen som skapar / hjälper till. Om den skapar något kreativt och får gott med beröm, så finns det nog stor chans att den finner extra glädje i det och fortsätter med nya kreativa projekt. Osv

Om någon har ihjäl en massa människor så har jag oftast svårt att endast skylla på mördaren utan också väldigt mycket på de människor han haft omkring sig. Även om det är den som får störst "hat" från mig, om vi säger så. 

fast ja e typ cp så ah


   
SvaraCitera

Ondska och godhet finns inte.


   
SvaraCitera

Man kan födas med mer eller mindre potential för att göra saker som gör att man i samhällets ögon klassas som antingen ond eller god, men för att ge ett konkret svar på frågan: Nej. 


   
SvaraCitera

Tror att vi inte föds onda alla föds goda om DI frågar mig men dock kan födelse omgivningen sluka dig direkt och få dig att gå fel väg vid 12 men de kan också få dig att bli krimminel men de kan fortfarande va goda 


   
SvaraCitera

Om man ska hårdra det så är det väl onda då vi intr utvecklat ngt överjag än. Få andra grejer också iofs.


   
SvaraCitera
seasaw

enligt sigge freud föds vi som ett enda stort DET, vi är då i nuet, konsekvenstänk och framförhållning finns ej. bejakar det vi finner lustfyllt. om det är ondska vet jag ej?


   
SvaraCitera
seasaw

enligt sigge freud föds vi som ett enda stort DET, vi är då i nuet, konsekvenstänk och framförhållning finns ej. bejakar det vi finner lustfyllt blabla. om det är ondska eller ej vet jag ej?


   
SvaraCitera

I grund och botten tror jag vi alla är goda


   
SvaraCitera

No child is bad from the beginning. They only imitate their atmosphere.


   
SvaraCitera

Nationellt prov i svenska?Blink


   
SvaraCitera

Gott och ont är subjektivt, så svaret är ja.


   
SvaraCitera
Smilen

Vi är onda nyktra men goda onyktra, eller vissa kan upplevas så.


   
SvaraCitera
Sida 1 / 2
1 2