Forumet - Följer ni med in i andra elevers skolor än fast ni inte går där?

Följer ni med in i andra elevers skolor än fast ni inte går där?

953 0 7
Jag minns själv att det var en del som gjorde detta när jag gick i högstadiet och då hade dom gått ut för flera år sedan men kände elever som fortfarande gick där. Läraren sa till personerna efter ett tag att dom var tvungen att lämna byggnaden, tycker ni detta är rätt eller fel och varför?

Jag skulle inte självmant bara trampa in på en högstadieskola innan jag åtminstone hört av mig till dom först om det är okej att jag hälsar på skolan. Detta hände dock igår då jag umgicks med två av mina polare (en går i min klass och hans bror går på högstadiet). Vi träffade honom utanför och efter att vi pratat en stund så gick dom båda hastigt in och jag följde efter i tron om att dom hade tänkt gena, men han ville visa mig runt lite. Vi stötte på en lärare och då förklarade min vän att han tänkte visa mig hur det såg ut, hon bara log och gick därifrån.    

Finns det några regler om det här eller är det bara upp till var och en av personalen och bestämma om dom vill avisa personerna som kommer dit? Jag går nu i gymnasiet och det finns väldigt många som gör likadant, ingen protesterar och dom får hänga där på rasterna även om lärarna känner till att dom inte går kvar där, men troligen vet dom om det innan.

Vad har ni för åsikter och hur gör ni?

Spana också in: