Forumet - För att få dålig hiss avstängd!

För att få dålig hiss avstängd!

2775 0 38
De är så att skolan hiss skriker förjävligt från motorn, jag har fått förklarat av en hisskötare att de är växeln som är påväg att paja.. Pajar den så kan de bli katastrofala följder...

Jag har sagt åt lärare att den borde stängas av och att den är farlig.. Men ingen lyssnar, Ska de behöva hända en olycka innan den stängs av??

Har ngn här nå tips vart man ska söka kontakt för att få den avstängd, jag har prövat fast.skötare i våras. Men samma där, inget hände!

Citat från TV4 om 2 allvarliga händelser på dåliga hissar:

"Victoria blev förlamad när hon föll ner i ett hisschakt i en butik i centrala Stockholm – en hiss som fortfarande används och fortfarande inte blivit ordentligt besiktad.

Bruno skadades för livet när vajern lossnade och hissen i hans trappuppgång störtade ner. Båda har fått kämpa för att få ersättning för sina skador." ngt som också skulle kunna hända på skolans skitdåliga hiss!

Film på hur de låter:

Spana också in:

vet inte i detalj vem som har yttersta ansvaret på skolan, men förmodligen så är din rektor ett bra ställe att börja. fråga denne om det är han/hon som har yttersta ansvaret för arbetsmiljöfrågor på er skola, och om inte, vem som har det. kräv sedan att skolan självmant får hissen kontrollerad av någon som vet vad den håller på med, omgående, och säg att du annars kommer kontakta arbetsmiljöverket med en formell anmälan. det borde få fart på saker och ting.
Jo, jag tror nog att de måste ske i rask takt också, att ngt görs.. Snart kan de vara försent.. Hur länge till tror ni att den går innan ngt händer när den låter såhär nu?

Och jo.. Jag ska hota lärarna med arbetsmiljöverket imorrn.. Jag har sagt till de flera ggr! Men inget händer.. Ska nog snarare snacka med fastighetsskötaren elr nå också kanske.. men tar lärare och rektor först!

Men rektorn har iafl inte de yttersta ansvaret! Så jag ska försöka få tag på den som har de så fort som möjligt!en till film från när man åkte!
Den brummar å rasslar som faan...

Jag tror inte att man ska åka i den så värst mkt.. Lyssna vid 0:57 i videon, så hör ni att maskinen gör flera försök att stanna, den liksom låter riktigt illa fär.. En tag tror jag att den inte saktar in på lägsta våningen utan fortsätter till botten!

Kamerans mic går lika dåligt som hissen, ibland spelar den inte in ljud utom liksom rasslar ist! :P
Men vad i helvete människa... Har du assburgers eller är du bara någon hissentusiast utan liv? Bygger skalenliga modeller och gör studiebesök i något jävla U-land för att "Åh, jaaa, hmmm, ett utsökt exemplar av en Femfemtiotvåa från 1964."

Sitt kvar i skolbänken istället för att springa omkring och filma en HISS som gnisslar lite. Kärring.

Du känns som den här snubben:
En jag snacka med tror bara att de handlar om dagar innan en olycka sker.. Jag snacka med rektorn också. Hon sa "Vi har inte hört ngt om att de ska vara nå fel på hissen, jag litar på att fastighetsskötaren skulle stänga av den isåfall"

Så vad görs man?? Arbetsmiljöverket.. jag tror iafl att ngt kmr ske snart, altså de som inte får ske! Hoppas bara inte att de är ngn av mina vänner som drabbas, de skullle va hemskt!