Forumet - För att klargöra eller fördunkla några saker

För att klargöra eller fördunkla några saker

89 0 5
Jag är ganska rädd för tiden, den får mig att känna mig så maktlös, bara passerar förbi och vidare, förstår inte varför en tidsperiod skulle vara att föredra framför en annan som nuet.

Är rätt uttråkad av världen i allmänhet, det som återstår är mest monotont och ostimulerande, känns som om jag gjort allt jag kan som kan göras på egen hand, och allt annat är omöjligt för att folk är så allmänt aviga mot att låta något hända.

Jag förstår/uppfattar sällan folks intentioner mot/med mig pga bristande föreställningsförmåga, vill ni mig något som berör mig som person så se till att vara övertydliga med vad ni menar.

Generellt sett så uppfattar jag inte nuet förrän 3-4 år senare i retroperspektiv med ett "åh, varför är det inte så nu", behöver något som får mig att uppskatta vad som är just nu.

Hoppas det hjälper.

Spana också in:

Mh det kan vara svårt att förstå människor ibland, vi har en tendens att krångla till allt vi gör och säger.

Om jag inte är helt säker på hur jag ska uppfatta något brukar jag i första hand tolka det på ett positivt sätt, då undviker man ganska många missförstånd tror jag, eller ja man ska ju inte vara naiv och tro att folk menar väl när de inte gör det.. åh, men det är svårt att skilja.

Tycker det är svårt att vara tydlig ibland. Jobbigt när man ser hur någon verkligen inte förstår o man sen inte kan förtydliga. Så att vara övertydlig låter mycket svårt, men aa är väl bara att öva.

Att uppfatta världen/livet som mindre monoton och istället pja.. 'sprudlande' kanske också går att träna fram.

Kan rekommendera att läsa boken The Science Of Happiness.