Forumet - För eller mot skönhetsoperationer?

För eller mot skönhetsoperationer?

8336 0 90
Så, vad står ni på? ÄR det okej att testa botox prudukter på små och stora djur så dem dör så männsiskor skan kunna få mjöigheten att se ut som barbiedockor?

Sifo rapporterar att mellan 2009 och 2011 ökade intresset bland kvinnor i Sverige för att göra skönhetsingrepp med nära 40 procent. Var femte kvinna kan tänka sig att förbättra sitt utseende med hjälp av en plastikoperation – mellan 15 och 29 år gäller det var tredje ung kvinna. Det handlar då främst om att göra mindre ingrepp, som läppförstoringar, eller ingrepp som kräver botox och filler, som används för att reducera rynkor och linjer
eller för att försöka tona ned missprydande ärr. Botox har man i pannan och fillers bland annat i läpparna och kindbenen.

HÄR

c.jpg

Vilken sida står du på?

Spana också in:

Sonya:

För (Du röstade på detta alternativ)


Det är förjävligt att så många som egentligen inte "behöver" någon operation måste hålla på och... i de flesta fall, förstöra mer än de fixar.

Anledningen till att jag svarar För är dock för personer som råkat ut för olyckor eller fötts med något som ställer till problem för dem ska kunna fixa det.

Har man blivit rejält brännskadad i ansiktet eller har en näsa som inte fungerar ordentligt av någon anledning, då tycker jag att en operation för att lösa sånt kan vara helt motiverad.

Men att hålla på och göra små/stora tramsgrejer och tro att det ska göra en snyggare... sure, kör, men de får skylla sig själv när de inser att förstört något som var fint från början.
Sonya:

Det är djuren som drabbas.


men då fåru väl göra en tråd om huruvida det är ok med djurförsök istället. tror de flesta sorters skönhetsingrepp inte testas på djur, och skönhetsingrepp är knappast det enda som man gör djurförsök för. så ser inte hur det är samma sak.
Sonya:

ÄR det okej att testa botox prudukter på små och stora djur så dem dör så männsiskor skan kunna få mjöigheten att se ut som barbiedockor?


Nej självklart inte, men detta är helt olika frågor tycker jag. Ska man få bestämma hur ens egen kropp ska få se ut? Ja självklart. Ska man testa sådant på djur? Nej självklart inte.

Doubt:

Om frågan är: ska folk få skönhetsoperera sig om dom vill? Självklart. Om frågan är: är det okej att testa såna här saker på djur? Givetvis inte.


+1

Sonya:

t. har A själv så...


Femtonåringar brukar inte vara färdigutvecklade.

Sonya:

tycker dem borde testa på frivilliga männsikor istället


Ja, eller fångar som gjort vidriga saker och ej går att rehabilitera. (och alla ba ånej vad sa hon)
Sonya:

Mot (Du röstade på detta alternativ)


tycker det är själviskt. finns bättre saker att lägga pengarna på, t.ex öl.
ne jag skoja, men tycker det är så jävla onödigt med bröstförstoringar och fettsugningar och sånt. skillnad om man har varit med om en brand och är helt förstörd, och sådana korrigeringar. det ska självklart vara ok[crazy]