Forumet - För få invandrarkvinnor och för många män

För få invandrarkvinnor och för många män

434 0 14
Enligt statistik från SCB så finns det ett enormt överskott av män i Sverige. I vissa U-länder som t.ex Indien och Kina beror det på att föräldrarna ofta vill ha en pojke och gör abort om det visar sig vara en flicka i magen. Men i Sverige beror det på något annat, nämligen att män får lättare uppehållstillstånd i Sverige, varför är det så?

Endast vid 60 års ålder och uppåt är majoriteten kvinnor vilket kommer leda till att vi får ett stort överskott av unga män som inte hittar en partner. Och samtidigt runt om i världen är det fler kvinnor som lever i fattigdom och förtryck utan att dom beviljas asyl. Är inte det könsdiskriminering?
Sheriffen:

nämligen att män får lättare uppehållstillstånd i Sverige, varför är det så?


Har du möjligtvis en källa på detta?

Sheriffen:

Endast vid 60 års ålder och uppåt är majoriteten kvinnor vilket kommer leda till att vi får ett stort överskott av unga män som inte hittar en partner.


Det här är inget nytt? Det föds och har alltid föds fler män än kvinnor, men sedan tunnas det ut vid 60-års ålder då kvinnor lever längre än män.

För att länka till en undersökning som belägg för dina teorier är du inte så duktig på att läsa den: "Det föds fler pojkar än flickor och i nästan alla åldrar upp till 65 års ålder finns det fler män än kvinnor. Sedan ökar andelen kvinnor snabbt på grund av att de lever längre än männen."
Anledningen till att fler män än kvinnor kommer är först och främst för att det är fler män som söker uppehållstillstånd än kvinnor. anledningen till detta är att i länderna där flyktingarna kommer ifrån (tredje världen/MENA) så är kvinnorna mer djupt rotade i sin könsroll. Vilket allt som oftast innebär en väldigt begränsad tillvaro. Männen i sin tur är mycket friare vilket öppnar upp vägen att fly utomlands genom en eventuell utbildning, kontakter eller hederlig livskunskap. En kvinna som fött 5 ungar och inte vet mycket mer än hur man matar en unge och vart vägen till närmsta vattenkälla går har kanske inte så goda förutsättningar för att kunna konka med sig sina knoddar och dra till ett rikt Europa. Våra föreställningar (med all rätta) om kvinnor från tredje världen med barn har det svårare att integrera sig i vårat samhälle kan även den vara en bidragande orsak till att färre kvinnor än män kommer in i vårat land. Mannen är i varje fall teoretiskt mer anpassningsbar än vad kvinnorna är och skulle snabbare kunna gå ut i arbetslivet och dra in skattepengar.

Spana också in:

Sheriffen:

Men i Sverige beror det på något annat, nämligen att män får lättare uppehållstillstånd i Sverige, varför är det så?


För att det är fler människor som kommer till Sverige och vill ha uppehållstillstånd. De flesta t.ex. minderåriga flyktingar som kommer hit är pojkar. Har nog en del att göra med det som "Sming" skrev ovan.
Sheriffen:

Men i Sverige beror det på något annat, nämligen att män får lättare uppehållstillstånd i Sverige, varför är det så?


Eller för att det kommer fler män till Sverige? Att fly/flytta till Sverige kostar mycket pengar, och i alla socioekonomiska grupper förutom de absolut lägsta, har män mer pengar än kvinnor i i princip alla länder.