Forumet - FÖR/MOT sänkning till 18 på Systembolaget

FÖR/MOT sänkning till 18 på Systembolaget

17768 0 170
Hej!

Jag ska ha en debatt i min skola om sänkningen av åldersgränsen på Systembolaget - från 20 till 18. Det skulle vara intressant att höra åsikter från andra ungdomar också. Är ni för eller mot sänkningen? Argumentera gärna! Detta skulle vara till stor hjälp. Kramar :)
jag säger

JA

inte bara för min egen skull och för att jag villl kröka sönder mig utan mest för att man får göra allt: rösta, gifta sig, bli statsminister, få barn, typ allt. och man får inte köpa 1 vinflaska till middagen liksom. cp systemet som har monopol på alkohouul.

Spana också in:

ThereseH:

Är ni för eller mot sänkningen? Argumentera gärna!


Emot.
Till stor del i alla fall.
Borde vara så svårt som möjligt att få tag i starkare alkohol för folk med tanke på alla konsekvenser som kan uppstå med drickandet. Behöver vara kontrollerat.
Minns inte exakt vad de hade gjort i Finland, om det var att sänka åldern eller sänka alkoholskatten (tror mer det var det senare) och då ökade alkoholkonsumtionen väldigt mycket och än mer problem uppstod.

SAMTIDIGT så ser jag hellre att folk på 18+ (och yngre tyvärr) hellre får tag i alkohol från Systemet än smuggelsprit/importsprit med tanke på vilka andra risker dessa kan innebära.

Istechetvåpunktnoll:

Vill veta om någon ser åtminstone ett fel med det?


Se ovan [cute]
ThereseH:

Istechetvåpunktnoll: Vill veta om någon ser åtminstone ett fel med det?
Jag menar inköpet av alkohol på Systemet om det är det du syftar på. Du förstår ju antagligen vad jag menar, så förstår inte varför du kommenterar.


Eller nu du kanske menade "varför skulle någon tycka det var fel"?
är emot pga
när man är 18 kan man få supa på krogar osv där det finns vakter (ok vet att typ alla super utan vakter hemma osv innan 18 och innan 20 men iaffffff) och folk som håller ordning osv

när man är 20 vet man nog sina gränser bättre. fast det beror såklart på när man började supa. aa