Forumet - För mycket träning?

För mycket träning?

347 0 8
Tjenare, Eftersom jag själv inte orkar läsa långa meningslösa trådar skall jag fatta mig kort. Jag är 16 år, 186 lång och väger 80kg. Jag styrke tränar 3 ggr i veckan och kondition tränar 3 ggr i veckan. Jag undrar om det skulle vara okej att lägga till 30 x3 situps om dagen eller skulle det bli för mycket träning (bryta ner musklerna)?. När jag gymmar kör jag Överkropp eftersom jag får tillräckligt med ben när jag kör mina konditions pass.
hathun:

situps om dagen eller skulle det bli för mycket träning (bryta ner musklerna)?. När jag gymmar kör jag Överkropp eftersom jag får tillräckligt med ben när jag kör mina konditions pass.


:S

Varför ska du köra mage varje dag för?
vad är ditt mål med träningen?
hur tung styrketräning kör du?
konditionsträning bygger obefintligt med massa om man inte är totalt otränad..
Under konditionsträningen kör jag även styrketräning med ben. Mage vill jag köra eftersom jag tycker att det är den del på kroppen som inte passar in just nu, med det menar jag att magen ser mindre tränad ut än resten av kroppen. Styrketräning kör jag bänkpräss 60 - 70kg x8. Hantlar på 10 kilo. Mitt mål är att ha bra kondition, starka muskler och jämt fördelade muskler så man inte ser helt flippad ut.

Spana också in:

hathun:

Mage vill jag köra eftersom


Det beror på
1 du har för mycket fett.. magträning hjälper dåligt mot detta bättre mat är din kompis
2 du har för mycket hud/små magmuskler tung styrketräning är din kompis(få repititioner mycket motstånd) + mycket mat.

hathun:

60 - 70kg x8. Hantlar på 10 kilo.


vad kör du för hantelövningar? bicepscurl?
har du inga rygg/axel övningar?

hathun:

Under konditionsträningen kör jag även styrketräning med ben


blanda inte cardio och styrketräning om du inte vet vad du gör..
vad kör du för benstyrkeövningar då du kör ben?
Måste tyvärr säga att jag tror du har rätt när du säger att det är fettet som gör så att magen inte ser så tränad ut. Jag har ätit bra mat i 5 månader (20 kilo lättare nu än vad jag var förut, jag har inte gått ner nått mer sedan 1 månad tillbaka).

Hantelövningar kan jag inte säga exakt vilka muskler det är jag tränar då jag har en polare som drar mig igenom de övningarna. Men biceps, hanteln bakom huvudet, hantlarna rakt ut från kroppen etc.

Eftersom gymmet ligger precis bredvid löparbanan så kör jag 8 km löpning, sedan in på gymmet och kör maskiner som kör framsida-, baksidalår och vader.