Forumet - För ordagrant?

För ordagrant?

223 0 13
Jag är ordagrant av mig, tolkar gärna saker lite rakt som det står. Eller hur det står, har drag utav asperger som påverkar.

Men anyway så stör jag mig på när man skriver en fråga med många frågetecken eller skriver onödigt många punkter. Några exempel:

"Hej hur mår du????????" - Vanligt på facebook, helst hos vuxna av någon anledning. Varför har dessa inte lärt sig att använda rätt antal frågetecken? Eller utropstecken.

Det jag tolkar utav frågan är att den är desperat eller att denne skriker.

Många ",,,," förekommer ibland.

"Hej nu kan ni ansöka......... ni vet att ni behövs oavsett vad......" - Fick jag på mailet om att man kunde ansöka som volontär.

Eller om någon svarar med tre punkter efter sitt svar så kan jag uppfatta att den som svarar stör sig på att jag skriver med den. Det behöver inte alltid vara så, för jag frågar ibland om jag stör personen och oftast är det chill.

I vissa fall kanske det handlar om dyslexi, om man skriver ihop meningar,såhär lite random kan jag faktiskt tåla. Särskrivningar (lol chrome vill att jag särskriver ordet särskrivningar)kan jag tåla, drygt med folk som skriver "jätte bra" exempelvis men för många förstår inte det för att orka bry sig.

Spana också in:

Eftersom det här är en språktråd måste jag inleda med detta, beklagar:

Colour Television:

ordagrant


*Ordagrann. "Jag" är reale.

Med det överstökat: "...", liksom "!!!" och "???" tjänar ju faktiskt ett språkligt syfte även om jag personligen sällan finner fog för i synnerhet de två sista. Det "ska" dock vara av just siffran tre, om det inte är ett enda.

Dock kan jag tänkas godkänna en uppsjö av utropstecken eller frågetecken för att illustrera ironisk angelägenhet.

En massa "punktpunktpunkt" i meningar tolkar jag som att vederbörande inte vet vad denne pratar om.