Forumet - Föräldrar låter inte gå till skolan

Föräldrar låter inte gå till skolan

1208 0 11
Detta hände senast idag. Första gången det hände var för ca två veckor sedan. Min pappa har sagt att han inte kommer låta mig gå i skolan till nästa termin då jag börjar 8:an. Han sa att jag inte borde vara i samma klass som killar, tjejer som är för "vulgära" och folk som är homosexuella. Detta gjorde mig väldigt ledsen då jag faktiskt vill gå i skolan. Måste vara ärlig nu men skolan gillar jag mer än hemmet då det inte finns några regler direkt. Om ni fattar vad jag menar. Han sa det för ungefär två veckor sedan med då trodde jag att det var på skämt, men så verkar det inte. Mina åsikter är begränsade och så även mitt utseende. Jag får inte använda smink, kläder som mina föräldrar inte gillar(det behöver inte vara ngt urringat eller kort utan det räcker med färger eller att det inte passar DERAS smak), eller hänga med vänner efter skolan eller överhuvudtaget på fritiden. Sedan fråga dem mig också varför jag är så ledsen? Dem har också skrivit in mig till en psykolog som jag har fått tid för. Ledsen för att det blivit så långt men behöver verkligen hjälp. Vill inte vara hemma, vill va i skolan.

Inga kommentarer

Tråden har 11 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Som alla har sagt. Du har skolplikt mellan årskurs 1-9, det är alltså olagligt att inte gå i skolan (om du inte har underlag för det t.ex svår depression). Det här med kläderna kan du ju inte göra så mycket åt utan där får du nog argumentera dig fram. Att du t.ex kan betala dina kläder själv, eller att du gillar färgen grön osv. 

Annars så kan du ju alltid vara lite "busig" och packa ner ett ombyte i väskan, sen så kan du byta om på toaletten när du kommer till skolan ;)

Spana också in:

Du har rättigheter, du har rätt att gå i skolan! Om någon av eller båda dina föräldrar försöker stoppa dig från att gå i skolan kanske du borde fundera på att ta kontakt med någon lärare eller en annan vuxen som jobbar på skolan. Du kan läsa mer om din rätt till skolgång här
Religiös?