Forumet - Föräldrar som pyntar sina barns kläder med politiska budskap..

Föräldrar som pyntar sina barns kläder med politiska budskap..

4779 0 187
Är det rätt eller fel??

Lade märke till en flicka på bussen som hade EN MASSA politiska kampanjknappar på sin mössa.. Där stod bl.a "Abort dödar små människor" & "Äktenskapet sker man och kvinna emellan", därefter en del mindre kontroversiellt som "Hjälp WWF rädda pandorna" etc.

Flickan var uppskattningsvis runt 10 år gammal. 

Vad säger ni om det??? Tycker det är ganska sjukt, såvida inte ungen är helt med på noterna dårå.   

knappar_politik_1_100301.jpg

Spana också in:


S3ON: Det är fel i alla fall, barnet bör ha rätten att bestämma själv
Om det faktiskt är barnen som satt på dess knappar, alltså. 

Tycker man ska respektera barnens egen integritet och använda dem till att stå för åsikter som kanske inte är deras. 

Jag har inga problem att medge att jag förstås ändå skulle sympatisera med budskap som jag anser självklara grundläggande humana budskap, men inser att de med motsatta åsikter tycker samma sak om sina så ska man ha en princip måste den gå att följa även för motståndarna.

Men sedan fattar jag inte varför man tar för givet att barn inte har satt på sig de där knapparna för att de själva tror på budskapen?

Barn kan mycket väl ha åsikter, jag tyckte massor med saker som 10åring, bland annat var jag värdekonservativ rojalist.

mynona: Barn kan mycket väl ha åsikter, jag tyckte massor med saker som 10åring, bland annat var jag värdekonservativ rojalist.
Jag kan också tillägga att denna åsikt var helst självständig från min sida, då mina föräldrar hade motsatt åsikter. 

Det är alltså fullt möjligt för barn att ha egna åsikter (det bör man väl veta om man varit barn själv?) så det finns ingen anledning att utgå från att barn med politiska knappar går runt med sina föräldrars åsikter om de inte är fyra år gamla. 

S3ON: Vad säger ni om det???
Har inte sett detta själv, men låter bra vidrigt om - som du själv säger - det inte är ungens åsikter - vilket jag tvivlar starkt på att det skulle vara när det gäller politiska åsikter.

Exempel:
Niklas: När jag var 10 gick jag runt med Vänsterpartiet-pins och skrek att jag var kommunist.
Hur vanligt är det liksom att en 10-åring vet vad vänsterpartiet eller andra partier är eller vad kommunism är? 10 är väl fortfarande en ålder då man härmar utan att egentligen veta vad det är man härmar? Självklart har en 10-åring åsikter - men hur vanligt är det att en 10-åring har just politiska åsikter och dessutom såpass insatt att man har tillhörande knappar? Jag vet inget om dagens 10-åringar så, ja - jag frågar faktiskt, för jag pratade aldrig något om politik (eller religion eller andra samhällsämnen) med mina kompisar när jag var 10 iafl, vi gjorde liksom roliga saker och skrattade som barn ju brukar göra - men så vet jag ju inte hur mycket världen för 10-åringar i Sverige förändrats dom senaste 10-20 åren.


Sen så är detta också en jävligt viktig poäng:

time: det är ju skillnad på "rädda pandorna" och "ner med statsministern!"
Jag ser inget hemskt i att pynta sitt barn med något eller några välgörande knappar som "rädda pandorna", "adoptera en tiger" eller liknande som saknar politiskt budskap.

Vilket leder mig till frågan:
S3ON: mindre kontroversiellt som "Hjälp WWF rädda pandorna"
Vad är det för kontroversiellt med det öht tycker du, med tanke på att du skrev "mindre kontroversiellt"?


Hjärta