Forumet - Föräldrars vilja att hålla en kvar

Föräldrars vilja att hålla en kvar

738 0 6
Jag har skilda föräldrar sedan länge och hos mamma är det inget problem med detta men hos pappa har jag problemet att under sommaren när jag är på landet med honom och hans "nya" (sedan 10 år tillbaka) fru, och vill vara med kompisarna längs vår väg så säger de att "det vore trevligt om du ville vara med din familj lite, tänk på din lillebror".

Min familj gör ingenting tillsammans, vi är grymt olika. Säger såklart att jag jag värderar mina vänner högre vilket jag gör, men de vill att jag är hemma hos dem. Dessutom så ogillar min styvmamma mig fast hon hittar på att hon gillar mig inför pappa. Så, hur löser jag situationen tycker ni?

Spana också in:

Jag har också skilda föräldrar och i princip alltid haft det. Gör som du vill. Jag tror att du är tillräckligt mogen för att bestämma var du vill bo.. 

"Tänk på din lillebror" tycker jag är lite taskigt att säga. Från min synvinkel så blir det lite som att din pappa/"nya" mamma försöker ge dig dåligt samvete för att du inte träffar honom. 

Jag antar (förlåt man ska inte anta saker..) att du är tonåring och då brukar man vara mycket med sina kompisar, det är naturligt. 

Måste du bo hos de då? Om de vill umgås så kan ni ju lika gärna ta en fika på stan eller vad som helst..

Hur vet du att din "nya mamma" inte tycker om dig? Har du pratat med någon i din familj om det?

(läste att du är 14 nu)

(rökning är skit)