Forumet - Förbjudet

Förbjudet

514 0 40
Jag är en utländsk tjej på 14 år. Jag har en storebror som är 20. Jag har alltid tyckt att jag har mycket frihet o så jämfört med andra ni vet smink,ha på mig nästan va jag vill, gå ut o sånt som andra vanliga svenska tjejer, men jag får absolut inte ha pojkvän SPECIELT inte nån svensk kille, Min bror har gjort det väldigt klart för mig att han hade brutalt låst in mig, misshandlat mig om jag hade varit i ett förhållande med en kille. Lika så med mina päron och 5 andra storasyrror fast vissa av dom e ganska svenskiferade så dom bryr sig inte så hemskt mycket. Jag e galen i boys. Nu har jag gått och blivit små kär i en av hans ''bekanta kill vän som e lika gammal. Saken e att han e faktiskt annorlunda, jag har aldrig varit så här galen i en kille förut tills nu, han kollar på mig så INTENSIVT och jag desamma:S de e så .... oooh:) men det känns liksom onödigt o ens tänka på de right?:S det känns fel att ha en regel på att endast bli kär när jag e 18 uppåt. You know?[n]
Nawww, lilla blatten har gått o blitt kääääär [love]

Men seriöst, det din bror och familj håller på är en gammal grej som kallas "frihetsberövande". Att få styra över ditt eget liv och att få tycka vad du vill är vad Sverige är uppbyggt på i princip. (Väldigt lätt taget ur luften där)

Gå emot dina föräldrar om du måste, det är ditt liv som skall levas efter DINA regler, speciellt i sådana saker såsom vem du träffar och vill vara med.
"du är en fri individ" [cool]

Som man brukar säga: Ta re lugnt!
haha asså va uppfriskande du e, så du menar att jag ska ba gå fram till HELA min familj o; det här e mitt liv och jag ska leva de som jag vill! och inte som ni vill tyvär;/ förresten möt min pojkvän Johan:)jag bryr mig inte om dom slår mig o så, det ända jag e rädd för är att dom jaa stänger in mig följer mig till skolan, så och inte va med kompisarna längre, ta allt mitt smink o kasta de:O noo.Har dom inte rätt till att göra så till jag e myndig?

Spana också in:

Jag har träffat många tjejer som har samma press över sig, som inte får göra som de vill och absolut inte har samma regler och krav som bröderna :(. Vet inte riktigt vad du kan göra, särskillt då du är så ung att du fortfarande är beroende av dina föräldrar, men den ojämdställda uppfostringen är egentlgien inte accepterad i Sverige, men inte direkt så att du kan gå emot din egen familj, jättesvårt att göra ju!
bollkalleboll:

HELA


Ditt liv, ta ansvar för det, att bli styrd utav andra är inte ansvar.
Men men, du är 14 och jadå, det kan vara jobbigt att gå emot pappa och mamma.Åtta:

Ehh...


Löst taget ur luften [mad][mad][love]

Besides, att få styra sitt eget liv är mer varje människas rättighet... Detsamma på att få tycka va du vill...
Bara för att du citera mig såhär sent på kvällen så tycker jag att du borde dricka 1 kopp te imorgon.


bollkalleboll:

stänger in mig


bollkalleboll:

myndig?


Frihetsberövning är ett lagbrott, så om de stänger in dig mot din vilja så är det olagligt vad jag vet.

ennie:

[sad]


[sad] = [n]
[smile] =[y]
Zittam:

så tycker jag att du borde dricka 1 kopp te imorgon.


[mad]

Zittam:

Besides, att få styra sitt eget liv är mer varje människas rättighet... Detsamma på att få tycka va du vill...


Ja. Men för den delen så behöver det inte vara verklighet. Att påstå att Sverige skulle vara uppbyggt, eller att det ens efterföljer någon sorts frihetsprincip, är bara fånigt.