Forumet - Fördomar?

Fördomar?

8205 1 29
Hej!
Har själv känt sedan länge att många personer har fördomar mot mig. Ska precis skapa ett project mot fördomar och undrar lite hur många det egentligen är som känner att människor har fördomar mot sig.

Svara gärna och skriv också på vilket sätt det känns som viss har försommar mot dig.

Känner du att människor i samhället har fördomar mot dig?


Raktpåsak: Nej
En fördom är ett förutfattat antagande om någon eller något, grundat på tillämpning av en stereotyp uppfattning om en grupp som den, eller det, som är föremål för fördomen anses tillhöra. Vid brist på information om någon eller något kan kunskapsluckor fyllas ut med allmänna stereotyper. En fördom kan exempelvis baseras på sannolikhet och empiri istället för statistik faktakunskap. En fördom kan därför vara antingen korrekt eller felaktig.

Enl Wikipedia


Spana också in:

Inte nu kanske men när jag var _väldigt_ smal så. Fast nu kanske det är cray cat lady när jag går ut med min katt i koppel. Kanske. Fast det är ju mer en rolig grej, men visar ju på hur låg status katter har då folk tänker att de ju får vara fria och då ska de ju vara det utan att någon tanke på vad som kan hända dem. 

isola: Inte nu kanske men när jag var _väldigt_ smal så. Fast nu kanske det är cray cat lady när jag går ut med min katt i koppel. Kanske. Fast det är ju mer en rolig grej, men visar ju på hur låg status katter har då folk tänker att de ju får vara fria och då ska de ju vara det utan att någon tanke på vad som kan hända dem. 
Du tror inte folk hade uppfattat dig annorlunda om du klädde dig annorlunda eller var svart? Imo hade det gjort det.

de flesta har fördomar mot alla
Mhm
är invandrare
är "liten o söt" så när jag öppnar käften blir det som 1 chock för några (oftast män) hört att jag är för feminin för att ha de kunskaperna jag har, att jag är smartare än vad jag ser ut som, att jag är en som 1 fälla lr ngt pga Liten Zöt Feminin men  analyserar mkt/har attityd/we

juste e muslim utan slöja så d förvirrar skiten ur folk ebland.