Forumet - Förebyggande av ärr och infektioner

Förebyggande av ärr och infektioner

604 0 5
Jag är som sagt en tjej på snart 15 år. Jag har nu äntligen bestämt mig för att ta bort mitt födelsemärke/leverfläck som sitter mellan mina ögonbryn. Många tycker den är charmig men upplever själv många besvär med den. Jag har skrivit ett tidigare inlägg om laser, vilket inte är ett alternativ då den kan "komma tillbaka". Jag måste därför operera bort den.

Jag är medveten om att det kommer att bli ett ärr, oavsett vad jag gör. Men jag vill ju förstås att det blir så litet som möjligt. Mamma gjorde ett liknande ingrepp när hon var mindre och ärret syns knappt idag. Vi har dessutom gått till en väldigt seriös privatläkare som säger att det kommer att bli ett smalt streck. OM allt går som det ska och att det inte blir infektion osv.

Har jag tur och det blir ett smalt streck så kan jag ju bara täcka det med lite concealer eller lasra bort ärret om jag blir väldigt kinkig. 

Så min fråga är nu hur förebygger man ärr och infektioner? Alltså jag förstår ju att man ska hålla det rent osv, men finns det några andra sätt som ni kan dela med er av? Vill helst inte få någon infektion och vill förebygga så att det endast blir ett tunt fint streck. 

Om ni undrar varför så är det så att jag helst vill ha ett smalt platt streck än en utåtbuktande brun fläck.
Jag antar att läkaren ska skära bort den? Det viktigaste är nog att du vänder dig till en välrenommerad läkare som verkligen kan sin sak. Sedan har jag hört att det är bättre att göra sådana ingrepp på sommaren än på vintern då såret läker lättare på sommaren än på vintern när det är kallt ute och dessutom sägs "ärret" bli mindre om det får läka i rumstemperatur (sommartemp) än när det är 25 grader kallt ute. Det blir ju lite svårt att skydda såret från vinterkyla eftersom det sitter i ansiktet.

Spana också in: