Forumet - Företagsekonomi

Företagsekonomi

651 0 16

Spana också in:

Blivande_japan:

har aldrig läst företagsekonomi, men behövde inte ens tänka efter för att kunna svaret på frågan.


på flashback brukar ju folk indirekt berätta om hur enkelt ekonomi är. vet inte hur det är på högskolan. men jag läste företagsekonomi A på distans och matematik E samtidigt på gymnasiet. tror jag la ner sammanlagt 3 timmar på Fek A. medan matematik E var ju bara en lektion av typ 15 på 3 timmar.

båda är 50 poängskurser, men skillnaden i arbetsbörda var verkligen sjukt stor.
alltså, jag tycker att folk förenklar rätt mycket här. lagerhållning är inte nödvändigtvis något som sparar pengar, däremot så innebär det mindre krav på logistiken. om en lastbil kommer en timme för sent så är lagerhållning skillnaden mellan business as usual och en stillastående fabrik, i många fall. detta sagt så finns det gott om företag som gör sitt bästa för att minimera eller helt enkelt eliminera lagerhållning helt, det är billigare när allting fungerar som det ska. sen kan man ju kolla nu senast på haveriet i ica-datorerna som gjorde att de inte kunde skicka ut några varor på, vad var det, en dag eller så. det räcker ju för att det ska vara rätt glest i många butikshyllor. och då är det ändå en störning i den egna organisationen, och inte hos en underleverantör, vilket borde vara lättare att förutse och handskas med.
VANEJJ:

båda är 50 poängskurser, men skillnaden i arbetsbörda var verkligen sjukt stor.


Fast det gäller väl alla kurser på gymnasiet, vissa kräver mer än andra trots att de är värda lika mycket. Dock är skillnaden mellan 30 hp matte och 30 hp företagsekonomi ännu större, så ja, ekonomi är väldigt lätt, åtminstone på grundnivå.
eriiiiiiiika:

Varför har ett företag lager om det kostar pengar?

Hur påverkar omsättningshastigheten lagekostnaden?


1. Jag har fastnat också här, men som JAG tror då är det så att företag har lager för att kunder som köper från dom varor, ska få allt på en gång, att dom kan ta t.ex. TV hem med sig, istället för att vänta en vecka och då kunder är nöjda med att dom kan få varan direkt . (:

2. Ju oftare man omsätter desto mer man känner . Om man har varor och säljer dom inte, då blir det skuld och dom står bara där, men t.ex. mjölken säljer man skit mycket och man kan ha lägre priserna på dom men man får mer pengar in .

Hoppas du förstod mina svar ! :D

Om du undrar något mer, du kan PM:a mig, för att jag tror vi läser samma kurs . :D