Forumet - Förfrusna fingrar :(

Förfrusna fingrar :(

3941 0 69
Jag förfrös mina fingrar igår. Fick tillbaka känseln ganska fort överallt på händerna förutom i topparna på båda lill fingrarna.
Känseln är borta ännu idag. Men fingrarna ser dock normala ut. Dom är inte vita eller har några fläckar vad jag kan se.
Dom ser inte heller svullna ut. Men den domnande känslan är irriterande.. Har jag nåt att oroa mig över? [cry]

Spana också in:

Trodde jag hade förfrusit näsan idag, kom hem och kollade mig i spegeln var röd i ansiktet förutom nästippen som var vit, fick panik och började grina.
Fick en bild i huvudet om hur jag satt i väntrummet efter ett läkarbesök och doktorn kom ut och gav mig beskedet att dom skulle vara tvungen att amputera bort min näsa [sad]

Du ska inte hålla på att gnugga på fingertopparna om du förfrusit dom för då kan du förstöra vävnaden inuti fingrarna. Och värm dom bara i värme som är i kropps temperatur om det händer igen, annars kan du också förstöra vävnaden.
Okej, thanks. Ringde till läkarmottagningen nyss. Dom rekomenderade Burana, typ finlands motsvarighet till Alvedon. Dom tyckte inte det var någon poäng med att besöka läkare så länge fingrarna ser normala ut. Och det gör dom ju än sålänge. Gissar själv på att nerverna är skadade.. får hoppas det läker med tiden.
tekedon:

har vantar på mej inomhus nu för att hålla värmen. wohoo [tard]


Under första dygnet i fält i lumpen vrickade jag foten ganska illa, den blev svullen osv, och vi fick fan inte igång kaminen heller lol så det var svinkallt i tältet under natten. Iaf, hade typ ingen känsel i stortårna ett tag efter det, flera dagar. Nu är de helt som vanligt igen [smile]