Forumet - Förlorar man social kompetens?

Förlorar man social kompetens?

1084 0 22

Jag har undrat en sak. Men ibland så kan jag känna ibland att jag blir rubbad på de sociala om jag är inne (hemma) väldigt länge och inte är ute och är social så jätte mycket så att jag förlorar sociala kompetensen. Det är för att man inte är med människor och är social som man förlorar det? Kan man inte bli bra på de på annat håll?

Obs. seriös tråd!

Spana också in:

Jag är övertygad om att man kan "förlora" social kompetens. Har iofs jättesvårt att sätta mig in i hur det är för vanliga människor, men eftersom jag själv har social fobi så vet jag att om jag håller mig inne under lång tid och inte utsätter mig för sociala situationer så kommer jag få mer ångest när det väl är dags.

För mig är social kompetens en färdighet som ständigt måste tränas. Det är lite som styrketräning, om jag låter bli att anstränga musklerna så kommer de ju förtvina. Precis så är det på det sociala planet, för mig.


dazed:

Ja ut med dig! (sagt i  en ickerasistiskt menad kommentar) 
<3<3

Xisco: Har hört från en polare som jobbar med några särskilda ungdomar att en av ungdomarna gått från social till asocial. Så det är ju inte omöjligt iaf. Har själv träffat den personen och det var galet svårt att försöka prata med hen. 

fast det kan ju ha andra orsaker där