Forumet - Förlova sig i ung ålder

Förlova sig i ung ålder

3638 1 28
Hej!
Jag är 15 år och har varit tillsammans med min kille i 2 år plus någon månad. Min kille blev för några veckor sedan 18 (jag blir 16 i slutet av året). Vi har nu i kanske ett halvårs tid bollat med idén att förlova oss, inget seriöst prat utan mer skämtat om det eller droppat nån kommentar då och då.

Jag är väldigt "ordentlig" av mig med mina åsikter om hur saker och ting ska gå till, rätt ska vara rätt med andra ord. Jag är dessutom väldigt pessimistisk av mig gällande det mesta, och "äkta kärlek" är något som jag gärna rynkar på näsan åt, vill inte riktigt tro på sånt tjafs och romantik är nåt jag absolut inte fattar mig på. Men när just ämnet förlovning kommit på tal har min pojkvän nu börjat prata om det som en världslig sak som vi helt klart skulle kunna göra, och jag känner bara hur paniken växer varje gång vi pratar om det. Vi har ju varit tillsammans så länge nu att skulle vi vara några år äldre skulle det ju vara hur normalt som helst, men just för att jag är 15 känns det som en grej som är heeeeelt spårad. Jag har ju sett hur bekanta i min ålder förlovat sig hit och dit efter några månader tillsammans och sen plötsligt gjort slut och så är de inte förlovade mera. Jag anser att en förlovning betyder att man faktiskt lovar att gifta sig med varandra och inte bara en ring som man har för att det är fint. Jag skulle rakt ut sagt inte vågat vara glad och lycklig och visa upp ringen om min kille skulle fria nu, jag skulle skämmas. Jag har alltid föreställt mig att jag som 20+ åring skulle vifta med ringfingret åt mina vänner och vara helt glad och skrikig men det går ju för helvete inte om man är 15.

Vad tycker ni om att förlova sig före man ens är myndig? Ok eller inte? Jag är så borttappad just eftersom jag vet att jag älskar honom och klart jag skulle säga ja om det inte vore för min ålder...[shake]

Spana också in:


Stekaren: Avvakta. Se om det håller typ 5-10 år till. Ni har ju trots allt hela livet på er. Måste för övrigt säga att du har en väldigt sund och klok inställning och verkar väldigr mogen för din ålder. Det är sällan man ser. Imponerande.


t00tsi3: Vad kul att se det här i efterhand, vi gjorde slut för ca 3 månader sedan och förlovade oss aldrig (tack gode gud för det)!