Forumet - Förlova sig när man är 16 år.

Förlova sig när man är 16 år.

1076 1 16
Hej på er alla!

Jag och min flickvän är båda 16 år (hon snart 17) och vi har planerat att vi ska förlova oss på våran 3 års dag. Men jag är lite osäker då världen vi lever i är väldigt dömande och många tycker att unga som förlovar sig är fjantig.

Spana också in:

huederp:

Utveckla, idiotiskt att skriva något sådant utan att förklara VARFÖR du tycker så


Tycker inte det var idiotiskt, men för din skull ska jag utveckla mig lite mer då. Jag har aldrig förstått grejen med förlovning öht, om man inte planerar att gifta sig inom en snar framtid, vilket ni kan göra om först två år. Vad skulle en förlovning innebära/symbolisera som ni inte redan har?

De flesta som förlovar sig idag verkar mest bara göra det för sakens skull än för att de snart ska gifta sig. Två år är en lång tid och 3 år är alldeles för kort tid för att veta om man verkligen vill vara tsms resten av livet och det är inte ens säkert att ni fortfarande är ihop när ni väl får gifta er.
huederp:

vi har planerat att vi ska förlova oss på våran 3 års dag.


Vet du vad? do it! Klart man behöver lite spänning i livet, även om ni kanske inte tillbringar resten av livet tillsammans.. så är det ändå en liten rolig grej att ha förlovit sig vid sextonårsålder, lite romantiskt på något vis.
Men innan ni gör det, fråga er själva varför ni vill göra det. Är det för att ni vill ha något tecken på eran kärlek? Är det för att ni vill visa er omgivning att ni är villiga att spendera ert liv tillsammans? Ja.. när ni då ha kommit på en riktig anledning. Stå då kvar vid den, och ifall någon dömer er berätta då anledningen för dem så att de förstår.

Men att förlova sig för att känna sig lite vuxen, eller bara för att man vill göra något på sin treårsdag. Är patetiskt.
Verkar lite som att din osäkerhet tyder på att ni inte verkar ha någon anledning riktigt, tycker ni skall avstå från det då.