Forumet - Förmögna svenskar återvänder

Förmögna svenskar återvänder

294 0 10
Socialisterna skrek hejvilt då regeringen valde att avskaffa den djupt orättvisa förmögenthetsskatten - en straffskatt för människor som har och sparar på pengar. Under väldigt många år har vi i Sverige haft en flykt från landet. Rika personer har flytt till länder där det inte existerar lika orättvisa skatter. Något som socialisterna också beklagat sig över.

Men i samband med att regeringen avskaffade förmögenhetsskatten och lindrade inkomstskatten, så började denna dåliga trend vända. Nu, nästan 3 år efter regerinsskiftet, börjar verkligen de positiva effekterna av regeringens skattepolitik synas. Idag flyttar det tillbaka fler förmögna svenskar än som flyttar ut till skatteparadis. Förmögna är personer som investerar mycket och ger mycket kapital till bankerna, vilket i sig investeras i allt möjligt. Tänk om vi genom sänkningar av minimilönerna och försvagning av fack samt las inom industrin, kunde få samma effekt bland våra industriföretag?

Det är sannerligen något att fundera över i dessa tider av arbetslöshet.
Källan är tills vidare TV4 och ekonominyheterna, tills jag googlat fram något likvärdigt. Vad tycker du, ska man våga försvaga "välfärdssystemet" och straffskatterna, för att kunna få ökad tillväxt, eller ska man sitta hemma i sin arbetslöshet och svära över "kapitalet" och "borgarna"?

Spana också in: