Forumet - Försäger sig Borg? Påstår att nysvenskar till 50% är bidragsberoende!

Försäger sig Borg? Påstår att nysvenskar till 50% är bidragsberoende!

212 0 12
För ett par dagar sedan i Finanspolitiska rådets paneldebatt fällde Anders Borg ett högst spektakulärt påstående. Enligt honom och dom siffror han fått tag på så är över hälften av alla invandrare i Sverige (social)bidragsberoende.

Hur kan detta ske? Maud Olofsson har upprepande gånger förklarat flyktingar till Sverige som nybyggare. Nybyggare som många gånger står utan utbildning och måste lära och bekanta sig med många av svenska samhällets höga trösklar. Så som att stå i kö, cykla, och åka rulltrappa. Centern frontade sig t.o.m som ett invandrarvänligt alternativ senast i valet, maud är säkerligen mycket stolt av sig själv.

Försäger sig Anders Borg i uttalandet? Stämmer det då rakt inte alls vad han säger? Är en nybyggare fortfarande nybyggare fastän h*n är bidragsberoende? Har Anders Borg gått och blivit nazist? Ja, frågorna är många och svaren är få!

Ni kan se hans uttalande här.
Resten av debatten kan ni finna här på ​SVT-Play

Spana också in:

acadi:

Att ha en stadigt vaxande befolkning ar ekonomiskt och miljomassigt idiotiskt. Sverige bor ha en minskande befolkning, da skulle miljon bli battre, hur skulle vara billigt och arbeten skulle finnas i overflod.


Du verkar inte ha någon vidare koll på svensk demografi och på nationalekonomi. Hur hade du tänkt att 40- och 50-talisterna ska bli försörjda när alla går i pension? Sverige föråldras hela tiden, vilket gör att de som arbetar drar in mindre och mindre pengar åt pensionärerna eftersom att pensionärerna blir fler och fler, och de i arbetsför ålder blir färre och färre.
Om vi slipper forsorja hela Rosengard sa har vi nog pengar. Nu tvingas svenska ungdomar forsorja sina aldre plus en stor hord med diverse saker som drivit i land.

Inkomsterna per capita fran naturresurserna skulle oka, priset pa bostader skulle falla och arbetslosheten skulle minska.

Hur ska vi ha rad att bygga bra bostader at alla dessa manniskor?