Forumet - Försäkringar, ett slöseri med pengar?

Försäkringar, ett slöseri med pengar?

394 1 9
Pga lokalnyheter så har jag läst en del om den stora översvämningen i Hallsberg, och idag diskuterades hur fattiga alla drabbade skulle bli pga skadorna, intressant att notera är följande:

"Däremot får man som regel inga pengar om vattnet kommer in i huset genom taket eller på grund av dålig dränering.
– Dräneringen ska klara sådana översvämningar som den i Hallsberg, säger Peter Stark, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå."

4175352558.jpg?maxWidth=860
citat och bild från: http://na.se/nyheter/hallsberg/1.3146288-vattenkaoset-sa-galler-forsakringarna

Så denne person hävdar på fullaste allvar att varje enskild villa skall ha en dränering med kapacitet att leda bort ett meterhögt vattenstånd i kvarteret? Måste man för att få ut några försäkringspengar ha grävt ut ett eget kloaksystem under tomten för att skydda sig mot katastrofer? Vad är då poängen med att vara försäkrad?

Jag har själv blivit snuvad på försäkringspengar pga "nej vi känner inte för det" i juridiska ordalag, inte heller kan jag minnas att någon bekant eller liknande som råkat ut för någon typ av skada på person eller egendom har yttrat orden "men som tur var täcktes det av försäkringen".

Har ni någonsin fått ut någon nytta av att vara försäkrade? Eller är det bara ett (i många fall) statligt påtvingat scam för att göda enskilda näringsidkare?

Min morfar som är ordförare i en hyresrättsförening berättade att föreningens försäkringstäcke räddade personer i kvarteret då den ersätter hemförsäkring och dom som inte hade hemförsäkring fick försäkran då det var inbrott hos personer på/i/runt kvarteret.

Umm... Ganska långsökt.
       Jag tror att det finns många onödiga försäkringar, men vissa få kan vara värda att ha ändå, dock så är jag inte så insatt.

Spana också in: