Forumet - Förslag på åtgärder för att slippa troll, spammare, bannade användare och övriga oönskade personer

Förslag på åtgärder för att slippa troll, spammare, bannade användare och övriga oönskade personer

561 0 9
Hejsan allihopa. Mitt namn är Troll Trollsson och jag är ett troll. Ni kanske känner mig bättre som Martin Ljunggren, Privatspanaren m.fl.

Jag har några förslag på hur ni ska undvika att troll, spammare, bannade användare och övriga persona non grata användare registrerar sig på sajten.

Förslag nummer 1: Inför en aktiveringsperiod på tre dagar:

Detta system finns redan på Flashback. När man registrerar sitt konto måste man vänta tre dagar på att det aktiveras innan man kan börja skriva med det. Det går dock att hoppa över spärren genom att skicka ett betal-sms på 20 kr, så aktiveras kontot direkt.

Förslag nummer 2: Låt en administratör kontrollera kontot innan det kan användas.

Detta system finns redan på Nordisk.nu. När man registrerar sitt konto måste man först aktivera det. Först måste man klicka på en aktiveringslänk som skickas till den mailadress man uppgav vid registreringen. När man klickat på den måste kontot kontrolleras av en administratör innan det kan användas. Kontrollen tar några dagar och då kontrolleras både IP-adress, mailadress, m.m. Innan kontrollen är klar har den icke önskvärda troligtvis tröttnat.

Förslag nummer 3:: Inför fler obligatoriska uppgifter vid registreringen.

Olika sidor har förstås olika många obligatoriska steg, men på Nordisk.nu måste du uppge följande vid registrering:

Kön:

Ålder:

Hemvist:

Civilstatus:

Personlighet:

Musiksmak:

Intressen:

Ideologi:

Religion:

Ju längre tid det tar att registrera kontot desto fortare tröttnar den icke önskvärda.

Förslag nummer 4: Betalmedlemskap

Detta system har sedan tidigare använsts av alltforforaldrar.se och även av flera olika porrtjänster. Genom att göra ungdomar.se till en betaltjänst slipper ni de oseriösa användarna och kan satsa på kvalitet framför kvantitet. Priset för att bli medlem skulle kunna ligga på, säg 50 kr.

Förslag nummer 5: Registrering med personuppgifter

Idag är man helt anonym när man registrerar sig på ungdomar.se. Inte ens sidans ägare vet vem man är, såvida man inte själv väljer att röja sin identitet och därmed vet inte sidans ägare vem de ska hålla ansvarig om en oseriös användare registrerar sig på sajten. Allt de har är en IP-adress, men personen som står på IP-adressen behöver ju inte nödvändigtvis vara samma person som den icke önskvärde. Sidan måste dessutom gå via polisen för att få tillgång till vem som står på IP-adressen, som i sin tur måste gå via internetleverantören och ev via domstolen. Genom att registrera sig med sina personuppgifter, dvs med personnummer och hela köret kan sidans ägare lätt identifiera skurken och vidta lämpliga åtgärder. För att undvika att någon annans namn skrivs in vid registreringen ska en bekräftelse skickas hem till den vars personuppgifter man anger folkbokföringsadress som ska bekräfta registreringen med en särskild kod, alt ett telefonsamtal.


Genom att införa dessa åtgärder kommer ni att få en seriösare sida samt få bort oönskat pack och på så vis kommer ni att stolt kunna profilera er som internets bästa sida för barn och ungdomar.

Tack för mig.


Mvh Troll Trollsson

Spana också in: