Forumet - Försök till stöld

Försök till stöld

995 0 35
Jo skriver här åt en polare som vi kan kanna för kalle, kalle var ute och gick och såg en trasig p-automat varpå han nyfiket börjar pilla inuti den för att se om det gick att hitta något av värde där, efter några minuter så anländer polisen och säger att någon ringt och att han är misstänkt för brottet Försök till stöld, han godtar strafföreläggande och får gå hem.

Vad kommer troligen att hända honom? Han är väldigt orolig för detta nämligen. Det var en såndär liten P-Automat så det kan inte ha varit mer än några hundra i den, och gränsen för när snatteri blir stöld går vid 800 om jag uppfattat rätt.

Borde inte brottet då istället betraktas som skadegörelse?


/Mvh

Spana också in:

Vad klassar du som en mindre P automat?
Metall lådan som sitter i stommen kan hålla ganska mycket pengar och jag tror knappast att dom använder mini lådor bara för att automaten ser mindre ut. Visst är inte alla lådor exakt lika stora men om en låda är smockfull med pengar so ligger det nog på runt 800+ även i dom mindre lådorna.

Jag jobbade för kummunen förut och fick hämta lådor ur alla sorters P automater. Vissa hade 200kr vissa hade 500kr och vissa hade över 800kr.. Det beror helt på hur ofta dom töms och hur många kunder som hade använt en viss P automat..

Men menar du en sån där pytteliten sak som bara sitter fast på ett rör så kan det kanske inte vara 800kr, Har aldrig sett en sådan tror jag =p