Forumet - Första besöket på bar/krogen

Första besöket på bar/krogen

6300 0 68
Jo nu är det så att jag ska utforska världen av drinkar. Syftet är inte att supa mig full utan att prova på att umgås över en drink eller nåt. Jag är dock nybörjare på allt i det här och vill gärna veta när och vart man beställer drinkar.. alltså inte öl eller vin.. Vill pröva nåt mer.. gott? Vad dricker man före/under och efter en måltid som innehåller alkohol? Cocktails?

Det blir av i Stockholm under nyår, då jag ska träffa en gammal internetkompis.

Finns ju hur mycket olika drinkar som helst.. har verkligen noll koll. Berätta om det ni dricker! :D Utom som sagt öl eller vin.

Tack
saraa92:

Vad dricker man före/under och efter en måltid som innehåller alkohol?


Om man inte dricker öl, vin eller cider blir det ofta lite jobbigt att dricka alkohol till maten. Om man är hemma hos någon kan man väl blanda hej vilt, men på en restaurang (förutsatt att de inte har en drinklista) så kan det bli jobbigt.

http://www.cocktailguiden.com/ Där kan du ju titta runt lite, det brukar även stå någon rad om hur man kan blanda vissa drinkar på flaskorna och på systembolaget.

Spana också in:

saraa92:

Finns ju hur mycket olika drinkar som helst.. har verkligen noll koll. Berätta om det ni dricker! :D Utom som sagt öl eller vin.


Jägermeister + Redbull eller valfri energidryck.
Rom (Captain Morgan Spiced Gold är god) + Coca Cola.
Cider.


Är väl typ det jag har beställt på krogen. Är dålig på namn på drinkar, du kan förklara för bartendern vad du vill ha i, du kan även fråga om tips. De kommer antagligen fråga dig om nummer, 4or eller 6or förekommer ofta, det är centiliter de pratar om.
saraa92:

Finns de alltså ingen drinklista i barer? :O


Aldrig varit med om.

saraa92:

jag tror jag fördrar ngn söt eller fruktig drink. Alltså nu menar ja inte bara drinker till maten utan sånt man kan ha när man bara sitter och snackar vid ett bord.


Söta och fruktiga drinkar är superenkla och de flesta barer har någon form av det. Åter igen, ju finare ställe, ju mer avancerade drinkar kan du få. Förklara bara för bartendern att du vill ha något sött och fruktigt. Säg gärna också vilken typ av frukt du gillar, om det så är banan, päron eller jordgubb.

Tänk dock på om du har några allergier, att hålla dig från detta och t.ex. nämna om du inte tål mjölk, då väldigt många drinkar innehåller just mjölk.