Forumet - Första dagen på gymnasiet.

Första dagen på gymnasiet.

8958 0 71
Börjar imorgon (den sjuttonde).
Första året på gymnasiet, känner inte en enda person.

Har lite blandade känslor faktiskt.
Känns ganska positivt att börja om, i grundskolan var jag aldrig populär eller cool. Inte för att jag siktar på att vara det i gymnasiet, men tjao, att ta sig upp något på den sociala stegen är väl i alla fall ett mål.
Det negativa är väl självklart att jag måste skaffa nya vänner. Jag har aldrig haft lätt att skaffa nya vänner, och är inte bra på att behålla dom heller. Kallprat känns bara stelt, ytligt och konstigt vilket leder till att det inte blir något, vilket i sin tur leder till att man blir ensam [mad].

Skolan är väldigt liten med bara 90 elever, vilket gör att alla sticker ut något. Går liksom inte att bli en i mängden.
Är väldigt nervös och tänker redan "det kommer gå åt helvete".
Tänker tankar om att jag kommer komma försent första dagen och alla kommer att hata mig typ, och att varenda i klassen är idioter. Jag har inget större problem med själva skolarbetet utan det är den sociala biten som måste fixas, går det bra går allting bra. Men nej, så ska man inte tänka. Nu finns det hur många trådar som helst men nu är det väl dags för årets första, typ.

Hur tänkte ni dagen innan det var dags?
Jag återkommer med hur det gick imorgon.

Spana också in:

åhå, minns första gymnasiedagen. var trevligt.

och de flesta kommer ju söka vänner så tror ej att det blir ett problem. lycka till anyway.

Amboshed:

Kallprat


håller med om att det är äckligt och ytligt om du verkligen inte bryr dig om vad som sägs, men när jag småpratar med vänner så vill jag ju verkligen höra vad de har att säga.
patrick bateman:

fan vad soft med 90 elever.


Njao, min grundskola hade 300 elever, och jag tyckte att det var för lite, eftersom alla var en unik person då.
Nu är jag absolut inte sådan som måste "passa in", men ändå.


Cornucopia:

kom i en grym klass på en mindre skola


Så enligt dig är alltså desto mindre skola desto bättre?


Kviq:

åhå, minns första gymnasiedagen. var trevligt.

och de flesta kommer ju söka vänner så tror ej att det blir ett problem. lycka till anyway.


Tjao, får väl hoppas. Ser dock framför mig att alla gå runt med ett stort leende på läpparna och pratar med varann om saker som jag inte kan något om, vilket slutar med att jag är tyst [cry]


dazed:

glid runt, skämta lite, småprata


Nej nu blir jag rädd. Just det där som jag är rädd för [sad]


x_marty:

4. Fråga "vad ska du göra i helgen då" till skolans hetaste brud.


Aldrig.
patrick bateman:

på måndag ska jag tillbaka för ettan för tredje gången, inte kommit förbi den än


Lycka till!!

OnT: Första gången jag började ettan var jag bara lycklig sådär dagen innan. I och med att jag visste att jag troligtvis skulle få gå med mina vänner i samma klass på en helt underbar skola.

Sen bytte jag skola efter ett år och då var jag inte lika glad. Jag hade fet ångest och bara grät mig igenom hela natten. Kunde inte sova. Märkte dock sedan dagen efter att jag bara hade förstorat allting, det var inte så hemskt och jag fick underbara vänner även här.
Amboshed:

tänker redan "det kommer gå åt helvete".


Till & börja med, tänk absolut INTE så. Negativt tänkande leder oftast till ett negativt resultat. Tänk positivt så går det lättare. Nummer två, om du nu aldrig varit som du uttrycker det "populär eller cool" så är det ju ingen på din nya skola som vet något om din bakgrund. Tänk inte att du måste vara den "du alltid varit" utan var den du VILL vara. Låtsas dock inte vara någon du inte är/vill vara. Var inte överdriven men börja smått med att le mot folk du får ögonkontakt med. Står ni i en grupp ställ dig lite närmre den person som ser intressant ut och försök hänga med i snacket helt enkelt. Tror det kommer lösa sig och gå kanon bra! Men som sagt tänk INTE NEGATIVT, då blir det tuffare för dig också! Lycka till!
Amboshed:

Det betyder ju att på rasterna kommer man inte ha något att göra förutom att sitta och prata. Nej usch


Så ser det tyvärr ut i var och varannan gymnasieskola runt om i Sverige. Men det finns väl få undantag. Själv så har vi ett uppehållsrum med pingisbord och biljardbord och ett fik.

OnT: I nionde klass sysselsatte vi oss på rasterna med poker, en pott kunde ligga på en tusenlapp. Kul var det iallafall. Fast det blev förbud efter lärarna fått upp ögonen för vad vi gjorde. ^^
Amboshed:

Så enligt dig är alltså desto mindre skola desto bättre?


Oftast, blir mycket bättre sammanhållning på små skolor och framför allt i små klasser.

Amboshed:

I korridoren fanns ett antal bänkar, inget mer. Det betyder ju att på rasterna kommer man inte ha något att göra förutom att sitta och prata. Nej usch. [sad]


Man kommer på grymt mycket att göra ändå, tro mig.