Forumet - Första fest 17 år, nervös!!!

Första fest 17 år, nervös!!!

3126 1 9
Är alltså tjej på 17 år och har nu blivit bjuden på min första "riktiga" fest. Det är min barndomskompis som fyller år. I alla fall, är alltså lite nervös typ. Vet verkligen inte hur sånt här fungerar, skulle behöva lite tips. Behöver man vara komma i typ klänning, eller räcker det med typ vanliga kläder? Behöver man sminka sig med typ highlighter, countouring och sånt eller räcker det med en enkel vardagslook? Hur beter man sig?
Vet att det inte finns någon som kan bestämma över hur jag ska se ut eller bete mig, men vill veta ungefär hur de flesta andra gör ändå. Vet att jag oroar mig mycekt i onödan, så skippa gärna den kommentaren...Och min crush kommer ju dit också, så helt ute och cykla vill jag inte vara...

Kommentarer (1)

  1. Avatar

    Och vad i helvete gör man ens på fester (måste låta sjukt korkad nu)? 

Tråden har 9 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Ha bara vanliga kläder. Ha på dig det du gillar. Jag brukar gå utan smink jämt så sminkar mig inte för att gå på fest. Skit i hur du beter dig på festen. Var dig själv. Inget att oroa sig för.

Drick så blir du inte nervös.

Hur man beter sig på fest är precis som i andra sociala situationer. När du hänger med dina vänner. Man typ mest snackar och dansar ibland också. 

Jag var också nervös min första gång. Övade på att dansa hemma när jag var själv. Får du panik och vet inte hur du ska bete dig eller allting blir jobbigt. Gå bara hem. Det brukar jag göra när jag inte orkar va kvar. går utan säga hej då för alla brukar ändå va upptagna med festandet. sök på youtbe på fest? kanske finns videos om nån fest där. hemmafest. Jag brukar googla eller kolla på youtube när jag känner mig osäker på något.
Hej! Var nydligen på min första fest. Klä dig i något du trivs i som INTE är för varmt, det blir varmt av att dansa osv. Sminka dig i en lite festligare sminkning som du själv känner dig fin i. Bestäm dig innan festen om du ska dricka alkohol eller inte, jobbigt att vara osäker då kan man bli tvingad till saker man ej vill göra. Snacka med din kompis och fråga lite vad han/hon ska ha på sig så får du lite hints;) Hoppas det hjälpte och ha så kul! Var bara dig själv och se till att du inte gör något du inte känner dig bekväm med! 
Vad kul att du ska på din första fest! 
Såg redan att du fått väldigt bra tips av andra men kan bara säga att försök inte imponera på någon (speciellt inte din crush).
Det syns tydligare än man tror att det gör, haha. Och drick inte, du är inte 18 och om du känner att de du hänger med vill att du ska dricka eller sticka så är de förmodligen inte mer stöttande i andra situationer. Ha det kul! 

Spana också in:

Ha på dig det du känner dig bekvämast i, men kom i något lite festligare än vad du har till vardags. Du skulle ju kunna ha en klänning eller kanske ett par jeans och en body? Fråga några kompisar vad dom ska ha, är det någon mer av dom som ska ha klänning så kan du garanterat ha klänning om du så vill :) 

Tjejer brukar vara väldigt sminkade på fester och iordninggjorda. Jag själv sminkar mig med contouring, highlighter, lösögonfransar osv. Men som sagt, sånt väljer du självklart själv!

Vad man gör på fester är lite olika. Du kanske sitter runt köksbordet stundvis och snackar med andra som är på festen, blandar drinkar, dansar osv. Du kommer förmodligen också snacka med folk på festen som du aldrig tidigare snackat med. Om du tycker det verkar jobbigt och svårt, ta med dig en kompis till ett bord där andra sitter, så kommer det ske automatiskt att ni snackar. Och som vanligt så kommer ni säkert befinna er en hel del på toaletten, haha! Tycker det är jätteskönt att gå in på toan ibland om man bara vill vara själv och komma ifrån lite. 

Men det är absolut inget att oroa sig över! Du kommer absolut inte behöva fundera över vad du ska göra. Och känner du dig osäker, så häng bara med dina bästa kompisar som du trivs med! Om du ska dricka alkohol, så vet jag att jag funderade väldigt mycket över hur mycket man kan dricka. Men det är faktiskt ingenting att fundera över, tycker jag. Man känner själv hur mycket man kan dricka osv. Annars kan du ju även kolla hur mycket dina kompisar dricker :) 
Inte så speciellt, jag hade med mig singstar på första festen jag var på(hos en nära vän). Det var populärt. Trodde vi skulle vara några av hennes närmsta och ha det trevligt sedan började det komma massa folk så jag ba jaha detta var en fest Galen 
Drick inte hb, du vet aldrig vad det kan va i. Andra festen jag var på så blev jag annorlunda och spydde av hb och min vän blev drogad genom hb (inte samma fest).
Är du trevlig och social så är det inga problem Glad
kul med första festen! Mycket gladSkål klä dig snyggt som du själv gillar, typ jeans o nån topp, på fester super man i den åldern så var beredd på att tex din kompis kommer bjuda på alkohol typ cider, är det utan alkohol tycker ja det mer kallas kalas, sen så sitter man ofta runt nåt bord o typ spelar nåt med kort där förloraren ska dricka visst mkt osv, de är frivilligt o de behöver du inte va med på såklart, försöker dom tvinga dig dricka nåt du inte vill så gör du inte det heller, o ta aldrig emot en drink av någon för det förekommer drogningar osv. var också nervös inför första festen men de gick hur bra som helst utom att ja drack lite för mkt, det är egentligen bara att smälta in omdet går Mycket glad