Forumet - första gynekologbesöket!

första gynekologbesöket!

5036 0 25
som rubriken lyder....
Ska jag gå på mitt första gynekologbesök!
Det är så att jag har fått kramper (riktigt smärtsamma) ovanför livmodern. Dessa kan komma några gånger i månaden utan förvarning. Hela världen stannar upp och jag kan inte röra mig och hela mitt ansikte blir blekt av smärta. Jag har läst runt på lite andra forum och det sägs att detta kanske kan vara cystor på äggstockarna.

MEN JAG ÄR SÅ RÄDD FÖR BESÖKET! kommer de att stoppa upp något i min livmoder eller vadå:/
Vid ett vanligt gynekologbesök så tittar gynekologen i slidan med hjälp av ett par "verktyg", det känns knappt. Gynekologen stoppar inte in "verktygen" särskilt långt, utan dom är bara till för att man ska komma åt att se lättare. Gynekologen stoppar också in två fingrar i slidan och känner på magen med andra handen så allting står rätt till. Gör inte heller ont.

Ingenting att oroa sig för.

Spana också in:

lovely1:

Jag har läst runt på lite andra forum och det sägs att detta kanske kan vara cystor på äggstockarna.


När jag skulle undersöka cystor på äggstockarna, fick jag göra vaginalt ultraljud. Går inte att upptäcka bara genom att stoppa upp fingrarna som nån ovan skrev.
Dom kollar på en skärm hur stor dom är, är den megastor så den stöter i andra organ, kan man behöva operera bort den, annars brukar man avakta eftersom de kan gå tillbaka av sig själv.
Klapparen:

Nä, skohornet är värre, dendär ultraljudsmojängen känns bara som en dildo och är inte lika obekväm i kanterna, ehmf


Ja, det är hemskt. Hatar när gynekologen försöker småprata med mig för att lugna ned mig (blir panikslagen) samtidigt som hon/han kör in obekväma föremål i mig.
Geigerzähler:

Hatar när gynekologen försöker småprata med mig för att lugna ned mig (blir panikslagen) samtidigt som hon/han kör in obekväma föremål i mig.


Precis! Blir oxå panikslagen

Uff, när jag sagt att det är jobbigt så ba "många tjejer tycker det är pinsamt att gå till gyn, men de är inget att skämmas för baba"

Tycker inte det är pinsamt, men dedär skohornet gör ju ont =/ får panik av de