Forumet - Första tecken på ätstörningar?

Första tecken på ätstörningar?

6423 0 38
Det började en kväll jag hade ätit en del onyttiga saker. Jag satt på en stol och kollade ner på min mage. Tog tag i fettet, hatade det jag såg och bestämde mig för att sluta äta. Jag ville bli smal .. jag ville att nån skulle tycka jag var vacker. Jag hatade min kropp oerhört mycket. Jag kände mig jätteduktig när jag åt lite kalorier och när jag hade tränat. Det kändes som att jag gick ner i vikt för varje sekund jag var utan mat, och när jag väl åt kändes det som att jag gick upp flera kg direkt ..

Spana också in:

Fru Musica:

Hur gick era tankar? Tänkte ni att ni ville vara smalare än alla andra t.ex.? Var ni fixerade vid att väga er?


Jag tänkte att jag ville att folk skulle se mig, att de skulle stirra på mig och tänka: "Fyfan vad smal den tjejen är! Jag skulle fan vilja tvinga i henne 100 hamburgare!". Inte att de bara skulle kasta ett dött ögonkast på en, inte vilja vara "en i mängden".

Jag vägde mig så ofta jag kunde... När mina föräldrar tog bort vågen så började jag väga mig hos kompisar...
Jag var aldrig besatt av att väga mig. Aldrig varit fixerad över en speciell vikt.
Hur började det? Det var väl en del fett på magen jag ville skulle försvinna, så jag började träna och blev besatt av det. Sen började jag äta mindre frukost, till följd på det drog jag senare ned på alla portioner...och på den vägen är det.
Och ja, jag tyckte att alla var smalare än mig. Det kan jag fortfarande tycka.

Oftast så förstår man själv inte vad som håller på att hända, så att du har tankar på att du kanske håller på att få en ätstörning är ju positivt.
knuttetiin:

beror på hur man gör det.[no-no]


isåfall så borde allting vara en sjukdom. det går inte att resonera så. övervikt är en sjukdom. normalvikt är det inte. att gå från övervikt till normalvikt är således, under icke anmärkningsvärda omständigheter, snarare att betrakta som ett friskhetstecken.
Leijonsparf:

isåfall så borde allting vara en sjukdom. det går inte att resonera så. övervikt är en sjukdom. normalvikt är det inte. att gå från övervikt till normalvikt är således, under icke anmärkningsvärda omständigheter, snarare att betrakta som ett friskhetstecken


Ätstörning har inget med din vikt att göra. Det är ju din inställning till mat. Allt är ju i princip sjukdomar, fobier, störningar... [no-no]